[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۸۸
  • دوره جدید

آغاز فصل تب کنگو ، روزنامه شیراز نوین

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت بیماری‌های قابل‌انتقال بین انسان و حیوان، بر سلامت انسان‌ها و آثار زیان‌آور بر اقتصاد کشورها، تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های مهم و خطرناک این دسته دانست. به گزارش روابط‌عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان‌زاده» گفت: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می‌شود و آنها را بیمار می‌کند، اما علائمی در دام ایجاد نمی‌کند که باعث تشخیص شود و ظاهر دام در زمان ابتلا به این بیماری، طبیعی است. او گفت: به همین دلیل رعایت بهداشت فردی و اصول ایمنی بهداشتی برای افرادی که با دام سروکار دارند، الزامی است و اگر اصول بهداشتی به‌طور کامل رعایت نشود، شانس ابتلا به بیماری افزایش پیدا می‌کند؛ چراکه ظاهر دام به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند نشان‌دهنده وجود بیماری در بدن حیوان باشد. دکتر رضاییان‌زاده ادامه داد: هرچند موارد بیماری در کشور کم است، اما موضوع بسیار مهم، خطرناک‌بودن بیماری است؛ زیرا بیماری تب کریمه کنگو جان فرد مبتلا را به‌شدت در معرض تهدید جدی قرار می‌دهد و اگر اقدامات مراقبتی و درمانی به‌موقع صورت نگیرد، در حدود ۳۰ درصد موارد ابتلا منجر به مرگ می‌شود. به گفته این مقام مسئول در دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، در سال گذشته بیش از 20 نفر و در دوماهه نخست سال جاری دو نفر در جمعیت تحت‌پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز به‌صورت قطعی یا محتمل به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که یک نفر با وجود انجام اقدامات درمانی، در اثر این بیماری جان خود را از دست داد. معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز افزود: با توجه به گرم‌شدن هوا و افزایش فعالیت کنه‌ها در دام و همچنین نزدیک‌بودن عید سعید قربان، اگر نکات بهداشتی مانند عدم تماس با دام زنده (به دلیل انتقال بیماری از شپش کنه) و خرید گوشت از قصابی‌های معتبر در سطح شهر رعایت نشود، شانس ابتلا به بیماری افزایش پیدا خواهد کرد. او توصیه کرد: لازم است در زمان عید سعید قربان دام‌های نذر خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کرده و دام‌های زنده را در مکان‌های تحت‌نظر دامپزشکی که از سوی شهرداری مشخص می‌شود، کشتار کرد؛ همچنین پیش از قطعه‌قطعه‌کردن، لاشه را به مدت 24 ساعت و جگر و دل و قلوه را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری کرده و سپس گوشت را قطعه‌قطعه و استفاده کرد. دکتر رضاییان‌زاده اضافه کرد: یکی از اقدامات بسیار مهم کشتارگاه‌ها در کنترل چرخه این بیماری، گذاشتن لاشه دام به مدت دست‌کم ۲۴ ساعت در یک فضای مخصوص به نام فضای پیش‌سرد (یخچال) است. او تأکید کرد: این اقدام باعث می‌شود که ویروس در لاشه دام از بین برود و بعد از آن به بازار عرضه می‌شود. رضاییان‌زاده گفت: اگر ذبح دام در مکان‌هایی مانند کنار خیابان‌ها و جاده‌ها و توسط مردم عادی انجام شود، چنین امکانی برای نگهداری وجود نداشته و جان کسی که با این گوشت سروکار دارد، مورد تهدید قرار می‌گیرد. او از دیگر راه‌های انتقال این بیماری را تماس سایر افراد و کادر درمان به ویژه پزشکان و پرستاران با ترشحات بدنی فرد مبتلا دانست. معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز با اشاره به این موضوع که بیماری در مراحل ابتدایی علائم خاصی ندارد، گفت: با پیشرفت بیماری، نشانه‌هایی همچون شروع ناگهانی تب بیشتر از 38 درجه سانتی‌گراد، ضعف شدید، درد عضلانی، حالت تهوع با یا بدون استفراغ، خون‌ریزی پوستی، خون‌ریزی از بینی، استفراغ خونی، وجود خون در ادرار و وجود خون در مدفوع مشاهده می‌شود.
 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی