نانهای ویتامینی رنگی، روزنامه شیراز نوین
رئیس اداره نظارت و مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: نان و ارزش غذایی آن مورد توجه همه مردم دنیا قرار دارد و بهعنوان یک ماده غذایی استراتژیک همواره در کشورهای مختلف مطرح است و یک غذای اصلی محسوب می شود.
به گزارش بهداشت نیوز، فریدون مؤمن افزود: بسیاری از نانهای مصرفی حاوی مواد ارزشمند نیستند. نتایج تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا ثابت کرده است که مصرف بیسکویت و کیک به دلیل استفاده زیاد از چربی، مواد نگهدارنده و قند میتواند موجب از دست دادن حافظه و فراموشی شود، این در حالی است که در طی یک دهه اخیر بیسکویتها بخشی از صبحانه کودکان را تشکیل میدهد.
وی تأکید کرد: خانواده نان و غلات به دلیل اینکه در کشور ما نیز زیاد مصرف میشوند، نقش عمدهای در ایجاد چربی، چاقی شکمی، اضافه وزن و افزایش چربیهای بد خون دارد. مؤمن خاطر نشان کرد: برای رفع برخی از این مشکلات، پژوهشگران کشور با استفاده از مواد گیاهی به فرمولاسیون تولید نانهای ویتامینی رنگی دست یافتند و از آنجایی که ویتامینهای آن در برابر حرارت مقاوم هستند، در صورت قرار گرفتن در سبد غذایی کودکان مشکلاتی نظیر کمبود آهن را مرتفع خواهند کرد.
رئیس اداره نظارت و مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در این مطالعات به فرمولاسیون گیاهی برای تولید نانهای رنگی ویتامینی دست یافتن که حاوی ویتامینها و عناصر مختلف مورد نیاز بدن است.
وی با بیان اینکه هویج، اسفناج، لبو، پاپریکا و زردچوبه از جمله گیاهان استفادهشده در این نانها هستند، ادامه داد: ویتامینهایی که از این گیاهان برای تولید نانهای رنگی به کار بردهشده علاوه بر آنکه مقاومت در برابر گرما دارند، حاوی عناصری چون آهن، روی و ویتامین A است و در آنها از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده است.
مؤمن در پایان خاطر نشان کرد: از آنجایی که نان، قوت غالب مردم ایران است، اضافه کردن این ویتامینها به نان و جایگزین شدن آن در سبد غذایی کودکان میتواند مشکلاتی نظیر فقر آهن را در کودکان کاهش دهد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین