[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۲
  • دوره جدید

تب کنگو در کمین کشتارگاه‌ها، روزنامه شیراز نوین

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز با اشاره به نزدیک‌بودن عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح دام، از مردم استان خواست تا برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خون‌ریزی‌دهنده «کریمه کنگو»، از هرگونه کشتار دام خارج از کشتارگاه و مراکز مشخص‌شده، خودداری کنند. دکتر عباس رضاییان‌زاده سه‌شنبه ۶ تیر، ضمن تبریک دهه ولایت و امامت، به خبرنگاران گفت: عید سعید قربان و اجرای سنت حسنه قربانی، موجب افزایش میزان تماس بین انسان و دام در این ایام خواهد شد. وی بیان کرد: با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت «کنه‌» به عنوان عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو، ضرورت دارد خطر ابتلا به این بیماری را جدی گرفته و از انجام اقدامات خطرآفرین مانند کشتار غیرمجاز، تماس با خون و ترشحات دامی آلوده و استفاده از گوشت گرم و تازه‌ای که دوره‌ پیش سرد را نگذرانده است، خودداری شود. او با تأکید به خرید گوشت موردنیاز از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، افزود: توصیه می‌شود از کشتار دام و مصرف گوشت تازه دام پرهیز شود. رضاییان‌زاده تأکید کرد: بعد از کشتار دام، لازم است گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت درون یخچال نگهداری و سپس مصرف کرد. معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز با بیان اینکه خوردن جگر نیمه‌پخته (آبدار) بسیار خطرآفرین بوده و باید از مصرف آن به‌طور جدی خودداری کرد، گفت: دامداران توصیه‌های سازمان دامپزشکی در خصوص سم‌پاشی محل‌های نگهداری دام را جدی بگیرند و در صورت مشاهده «کنه»، از جدا کردن آن از بدن دام یا له کردنش با دست خودداری کنند. رضاییان‌زاده با اشاره به نزدیک بودن عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح دام، از مردم استان خواست تا برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو، از هرگونه کشتار غیرمجاز دام خودداری کرده و ذبح را تنها در مراکز مجاز انجام داده و با جدیت، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.
 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی