پوست و دانه هندوانه را هم بخورید!، روزنامه شیراز نوین
دانههای هندوانه که میتوانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و همچنین سرشار از منیزیم میباشند؛ عنصری که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشارخون دارد.
به گزارش بهداشت نیوز، نتایج تحقیقات نشان میدهند که افراد علاقهمند به خوردن هندوانه تمایل بیشتری به پیروی از رژیم غذایی با کیفیت بالاتری دارند که حاوی فیبر، منیزیم، پتاسیم و ویتامین آ و آنتیاکسیدانها میباشد و چربیهای کمتر اشباعشده و قندهای افزودهشده کمتری را شامل میشود.
به نقل از یاهونیوز، هندوانه در تمام طول سال در دسترس است، اما در تابستان بیش از سایر مواقع سال است. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، ۱ فنجان هندوانه(۱۵۲ گرم) حاوی ۴۵.۶ کالری، ۰.۲ گرم چربی، ۰ میلیگرم کلسترول، ۱.۵۲ میلیگرم سدیم، ۱۱.۵ گرم کربوهیدرات، ۰.۶ گرم فیبر، ۱۲.۴ میلی گرم ویتامین ث، ۱۷۰ میلیگرم پتاسیم، ۱۰ میلیگرم کلسیم و ۶۸۹۰ میلیگرم لیکوپن است.
هندوانه چه خواصی برای سلامتی دارد؟
هندوانه دارای مواد مغذی آنتیاکسیدانی کلیدی است که از پیشگیری از بیماریها و سلامت کلی بدن حمایت میکند. مصرف هندوانه همچنین راه خوبی برای کاهش مصرف آب است موضوعی که در روزهای گرم تابستان اهمیت بیشتری پیدا میکند.
در ادامه به فواید دیگری از مصرف هندوانه اشاره میکنیم:
حاوی مواد مغذی ضروری
خوردن هندوانه حدود ۱۴ درصد از ویتامین ث روزانه مورد نیاز بدنتان همراه با مجموعهای از ویتامینها و مواد معدنی ضروری دیگر برای بدن از جمله پتاسیم، ویتامینهای آ و ب ۶ را تأمین میکند. ویتامین ث سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کرده و به جذب آهن در بدنتان کمک میکند.
ویتامین آ موجود در آن برای سلامت پوست و چشم مفید است و پتاسیم موجود در هندوانه فشارخون را کاهش داده و از عملکرد اعصاب حمایت میکند و ویتامین ب - ۶ موجود در آن به بدن کمک میکند تا پروتئینهای مصرفی تجزیه شوند و سیستم ایمنی و عملکرد دستگاه عصبی را تقویت میکند.
قدرت مبارزه با بیماری را افزایش میدهد
لیکوپن ترکیبی طبیعی میباشد که در هندوانه یافت میشود و دارای خواص آنتیاکسیدانی است و رنگ قرمز هندوانه به دلیل وجود این ماده است. لیکوپن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی میشود؛ لیکوپن میتواند باعث کاهش التهاب نیز شود.
این تأثیر مثبتی است، زیرا التهاب مزمن عامل شناختهشده افزایشدهنده خطر ابتلا به بیماریها میباشد. همچنین، افزایش مصرف لیکوپن خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش و سرطان پروستات را کاهش میدهد.
هندوانه به هیدراته ماندن بدنتان کمک میکند
بیش از ۹۰ درصد هندوانه از آب تشکیل شده در نتیجه میتواند بدنتان را هیدراته نگه دارد. اکثر بزرگسالان به میزان کافی آب نمینوشند و هیدراتاسیون به طور خاص در تابستان زمانی که دما افزایش مییابد به دلیل تعریق مایعات از بدن افراد بسیار مهم است. پس از تمرین ورزشی یا پس از مدت زمان طولانی عرق کردن، خوب است که هندوانه را با کمی پاشیدن نمک بر روی آن بخورید. ترکیب کربوهیدراتها و نمک به منظور جبران الکترولیتهای از دسترفته و ذخایر کربوهیدرات ایدهآل است.
به هضم سالم کمک میکند
هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است؛ که هر دو عناصر کلیدی برای حفظ هضم غذا هستند. فیبر باعث حجیم کردن مدفوع شده و آب به حرکت مواد زائد در سیستم گوارش برای هدایت به سوی خارج شدن آن کمک میکند.
برای چشمانتان مفید است
هندوانه همچنین سرشار از مواد مغذی است که از سلامت کلی چشمان ما حمایت میکند و ممکن است به جلوگیری از اختلالات بینایی مرتبط با افزایش سن کمک کند. هندوانه منبع خوبی از ویتامین آ، ث و همچنین لوتئین، لیکوپن و زاگزانتین است که همگی در بهبود عملکرد چشم نقش دارند.
باعث بهبود سلامت قلب میشود
تحقیقات نشان میدهند که مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش دهد. نتیجه مطالعهای انجامشده در سال ۲۰۱۲ میلادی که در نشریه آمریکایی فشارخون منتشر شد، ارتباط میان آن میوه و بیماری قلبی را نشان داد چراکه طبق تحقیقات عصاره هندوانه میتواند باعث کاهش فشارخون در بلندمدت شود. نویسندگان آن مقاله اشاره کردند که ال سیترولین و ال آرژنین دو آنتیاکسیدان موجود در هندوانه احتمالاً عملکرد رگها را بهبود میبخشند.
به ایمنی بدن کمک میکند
دریافت انواع ویتامینها و مواد معدنی ضروری یکی از عوامل کلیدی یک سیستم ایمنی قوی میباشد و هندوانه برای این منظور مناسب است. هندوانه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی است که به طور خاص برای این مأموریت حیاتی هستند از جمله ویتامینهای آ، ث و اسید آمینه ال سیترولین.
هندوانه به کاهش التهاب کمک میکند
ترکیب خاصی از آنتیاکسیدانها از جمله لیکوپن و ویتامین ث موجود در هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو در طول زمان کمک کند. التهاب میتواند باعث تورم، درد یا برافروختگی پوست برای کسانی شود که آن را تجربه میکنند. التهاب مزمن میتواند منجر به شرایط جدی از جمله سرطان، آسم، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ شود.
برای پوست مفید است
آب و ویتامینهای ب ۶، آ و ث موجود در هندوانه به پوست شما کمک میکنند تا نرم، صاف و لطیف باقی بماند. ویتامین ث باعث افزایش کلاژن میشود که خاصیت ارتجاعی پوست و جریان خون به پوست را بهبود میبخشد. ویتامین آ موجود در آن به ترمیم سلولهای پوست کمک میکند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری مینماید درحالی که ویتامین ب ۶ به رفع ترکهای پوستی کمک میکند.
ممکن است درد عضلات را تسکین دهد
نتیجه مطالعهای نشان داد ورزشکارانی که آب هندوانه مینوشیدند تا ۲۴ ساعت کاهش درد عضلانی را تجربه کردند. آب هندوانه همچنین به کاهش ضربان قلب مصرفکنندگان کمک کرده است. محققان توانایی آب هندوانه در تسکین درد عضلات را با محتوای ال سیترولین آن مرتبط دانستهاند که اسید آمینهای است که به کاهش آسیب عضلانی کمک میکند.
جلسات بدنسازی شما را بهبود میبخشد
ال سیترولین موجود در هندوانه نه تنها دارای ظرفیت بالقوه کمک به کاهش درد عضلات است بلکه نتایج مطالعات نشان میدهد که ممکن است با افزایش جریان خون و اکسیژن به ماهیچههایی که با آن تمرین میکنید نیز کمک کرده و عملکرد ورزشی شما را بهبود بخشد و باعث شود حین و پس از ورزش کمتر احساس فشار داشته باشید.
مؤثر در مدیریت وزن
انتخاب هندوانه بهجای یک میانوعده شیرین دیگر میتواند به شما کمک کند مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. نتیجه تحقیق محدودی که در نشریه Nutrients در سال ۲۰۱۹ منتشر شد نشان داد افرادی که دارای اضافهوزن هستند یا از نظر بالینی چاق در نظر گرفته میشوند و بهجای شیرینی، هندوانه میخورند، سیری بیشتری را تجربه میکنند.
هم برای سیاره زمین و هم برای ما انسانها خوب است
هندوانه یک ماده غذایی بدون ضایعات است، زیرا حتی میتوانید علاوه بر گوشت، پوست و دانههای آن را نیز بخورید. اکثر افراد به اصطلاحاً گوشت شیرین و آبدار قرمز درون آن تکیه میکنند با این وجود، پوست و دانههای هندوانه نیز خوراکی هستند و فواید سلامتی خود را دارند.
پوست هندوانه حاوی قند کمتر و فیبر بیشتری در مقایسه با گوشت آن است. از آنجایی که پوست هندوانه سفت است میتوان آن را به صورت سرخکرده یا ترشی و حتی آبمیوه درآورد.
دانههای هندوانه که میتوانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی ۸ گرم پروتئین گیاهی در تنها ۲۸ گرم هستند و همچنین سرشار از عنصر منیزیم میباشند که نقش کلیدی در تولید انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشارخون دارد.
آیا خوردن هر روز هندوانه بدون اشکال است؟
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تنها حدود ۱۰ درصد از آمریکاییها روزانه دو فنجان میوه توصیه شده را میخورند.
هندوانه یک میوه با FODMAP بالا(الیگوساکاریدهای قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی الها) در نظر گرفته میشود به این معنی که حاوی قندهای با زنجیره کوتاه است که برخی افراد در هضم آن مشکل دارند؛ بنابراین، ممکن است هندوانه در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد نفخ یا ناراحتی شود.
افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که ممکن است نیاز به ارزیابی دائمی وعدههای کربوهیدرات خود داشته باشند نیز باید در مصرف هندوانه دقت نظر بیشتری داشته باشند. خوردن بیش از حد این میوه میتواند قند زیادی را به رژیم غذایی شما وارد کند و منجر به نوسانات قند خون شود که میتواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین