طرز تهیه عدسی رژیمی، روزنامه شیراز نوین
عدس، با توجه به فایدهها و خواص غذایی فراوانی که دارد، یک انتخاب عالی برای افرادی است که به تغذیه سالم اهمیت میدهند. ورزشکاران و افرادی که به سلامتی اهمیت میدهند، این غذای سرشار از پروتئین را بسیار میپسندند. در این مطلب به شما نحوهی طرز تهیه عدسی رژیمی را به صورت گام به گام و با جزییات کامل آموزش میدهیم.
مواد لازم
عدس: ۳ فنجان
رب یا پوره گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
قارچ (اختیاری): ۲۵۰ گرم
سیبزمینی (اختیاری): ۱ عدد
نمک: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: یکدوم قاشق چایخوری
فلفلسیاه: یکدوم قاشق چایخوری
آب و روغن یا کره: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی و خیساندن عدس
برای طرز تهیه عدسی رژیمی ابتدا عدس را پاک میکنیم، سپس آن را به همراه مقداری آب درون یک کاسه میریزیم و اجازه میدهیم چند ساعت خیس بخورد. اگر از عدس زودپز استفاده کنیم، نیاز به خیساندن طولانی نیست.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز
در این مرحله پیازها را پوست میگیریم و به صورت نگینی خرد میکنیم؛ در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن یا کره به آن اضافه میکنیم، سپس پیاز را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
مرحله ۳: اضافه کردن ادویهها
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد، زردچوبه و فلفلسیاه را اضافه میکنیم و تفت دادن پیاز را چند دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا عطر ادویهها خارج شود. عدس را پس از خیساندن، آبکشی میکنیم و به قابلمه میافزاییم.
مرحله ۴: پخت عدس و تنظیم حرارت
چند لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب سریع جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، حرارت زیر قابلمه را کمتر میکنیم و اجازه میدهیم عدس به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد.
مرحله ۵: اضافه کردن قارچ به عدسی
اگر عدس ما زودپز باشد، ممکن است زمان پخت آن کمتر هم باشد. در همین حین قارچها را پوست میگیریم و میشوییم، سپس به صورت ورقهای نازک خرد میکنیم؛ پس از گذشت ۱۵ دقیقه از پخت عدس، قارچ را به قابلمه میافزاییم.
مرحله ۶: اضافه کردن رب گوجهفرنگی
اضافه کردن رب گوجهفرنگی اختیاری است، در صورت تمایل رب گوجهفرنگی را در یک تابه کوچک با مقدار کمی کره یا روغن تفت میدهیم تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود، سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی به همراه نمک به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله ۷: ترفند برای افزایش لعاب عدسی
اگر دوست دارید عدسی شما لعابدار باشد، میتوانید یک سیبزمینی کوچک را در ابتدای پخت به قابلمه اضافه کنید تا بپزد، سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی، آن را از قابلمه خارج کرده و با گوشتکوب به طور کامل له کنید.
مرحله ۸: سرو عدسی رژیمی
سیبزمینی له شده را مجدداً به قابلمه بازگردانید و با عدسی مخلوط کنید. سیبزمینی را به صورت مکعبهای کوچک هم میتوانید به عدسی اضافه کنید؛ در نهایت عدسی رژیمی را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و به همراه آب لیموترش سرو میکنیم.
خلاصه دستور
برای تهیه عدسی رژیمی، ابتدا عدس را خیس میکنیم، سپس پیازها را خرد نموده و در کمی روغن یا کره تفت میدهیم تا شفاف شوند؛ پس از آن، ادویهها، شامل زردچوبه و فلفلسیاه را به آن اضافه میکنیم. پس از آبکشی عدس، آن را به قابلمه اضافه میکنیم و به همراه چند لیوان آب روی حرارت ملایم میپزیم.
در حین پخت، قارچهایی که پیشتر پوست گرفته و خرد شدهاند و همچنین رب گوجهفرنگی تفتداده را به آن میافزاییم. برای افزایش لعاب و غلظت غذا، یک سیبزمینی کوچک را در ابتدای پخت به عدس اضافه میکنیم و در پایان پخت، سیبزمینی را له کرده و با عدس مخلوط میکنیم. این عدسی غلیظ و مقوی، همراه با چند قطره آبلیمو، آماده سرو است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین