این غذاها افسردگی میآورند کمتر بخورید، روزنامه شیراز نوین
این غذاها افسردگی میآورند
کمتر بخورید
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوریشده مانند کالباس، سوسیس و نوشیدنیهای شیرینشده مصنوعی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، نتایج مطالعات انجامشده بر روی بیش از ۳۱ هزار زن آمریکایی نشاندهنده ارتباط قوی بین عادات غذایی نامناسب و تمایلات افسردگی است؛ بر این اساس مشخص شد غذاهای فوق فرآوریشده معمولاً حاوی پنج ماده از جمله افزودنیها و نگهدارنده هایی هستند که معمولاً در آشپزی خانگی از آنها استفاده نمیکنید. این غذاها همچنین ماندگاری طولانیتری دارند و چربیهای اشباعشده، نمک و قند بالایی دارند. غذاهای فرآوریشده از نان و غلات صبحانه تولید انبوه گرفته تا نوشیدنیهای گازدار و برخی نوشیدنیهای الکلی را شامل میشود.
این تحقیق توسط دکتر راج مهتا از دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست رهبری شد. این تیم از دادههای بالینی استفاده کرد که زنان میانسالی را که در ابتدا افسردگی نداشتند از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ ردیابی کرده بود؛ رژیم غذایی شرکت کنندگان هر چهار سال یک بار با استفاده از پرسشنامه های غذا، یک ابزار رایج برای ارزیابی عادات غذایی طولانی مدت افراد مورد مطالعه قرار گرفت.
این تیم دریافت که زنانی که نسبت بالاتری از غذاهای فرآوریشده مصرف میکردند، شاخص توده بدنی بیشتری داشتند، بیشتر سیگار میکشیدند، بیماریهایی مانند دیابت و فشارخون بالا داشتند و کمتر به طور منظم ورزش میکردند.
این مطالعه به دو تعریف از افسردگی پرداخت؛ یک تعریف دقیق که نیاز به افسردگی با تشخیص بالینی و استفاده منظم از داروهای ضدافسردگی دارد و یک تعریف گستردهتر که شامل تشخیص بالینی و یا استفاده از داروهای ضدافسردگی است. پس از تعدیل عواملی مانند سن، عادات ورزشی و درآمد، محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف غذاهای فوق فرآوریشده را داشتند با خطر ابتلا به افسردگی مواجه هستند.
آنها همچنین دریافتند افرادی که مصرف غذاهای فوق فرآوریشده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند در مقایسه با افرادی که مصرف این غذاها را در فواصل چهارساله ثابت نگه داشتند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها کاهش یافت.
در حالی که مکانیسم دقیق ارتباط غذاهای فرآوریشده با افسردگی نامشخص است، این مطالعه نشان میدهد که شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است بر ساختار شیمی مغز تأثیر داشته و احتمالاً منجر به افسردگی شوند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA Open منتشر شده است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین