[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۹
  • دوره جدید

دیابت دارید؟ به این ۷ ماده غذایی لب نزنید، روزنامه شیراز نوین

دیابت یک بیماری مزمن است که در سراسر جهان، بسیاری از کودکان و بزرگسالان درگیر آن هستند. دیابت کنترل ‌نشده عوارض خطرناک زیادی دارد، ازجمله بیماری قلبی، بیماری کلیوی، کوری و سایر عوارض. همچنین پیش‌دیابت (وضعیتی که در آن قندخون تا حدودی بالا است ولی همه‌ علائم دیابت در فرد وجود ندارد.) هم با این عوارض در ارتباط است. نکته‌ مهم این است که خوردن بعضی از غذاها می‌تواند میزان انسولین و قندخون را بالا ببرد و سبب التهاب شود، که این موضوع ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش دهد.
به گزارش بهداشت نیوز، سطح قندخون افراد مبتلا به دیابت، هربار که بیش از حد کربوهیدرات مصرف کنند، به‌طرز خطرناکی افزایش پیدا می‌کند. به‌مرور زمان، سطح بالای قندخون می‌تواند به اعصاب بدن و رگ‌های خونی آسیب برساند. کاهش مصرف کربوهیدرات می‌تواند از افزایش سطح قندخون جلوگیری کند و تا حد زیادی خطر عوارض دیابت را کاهش دهد. بنابراین، اجتناب از بعضی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، ازجمله موارد ذکر شده در این مطلب، اهمیت زیادی دارد:

۱. نوشیدنی‌های شیرین‌ قندی
مطالعات نشان می‌دهند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌ شده با قند ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با دیابت، مثل بیماری کبد چرب را افزایش دهد. علاوه‌بر این، میزان بالای فروکتاز ممکن است منجر به تغییرات متابولیک شود، که این موضوع سبب شکل‌گیری چربی شکم، کلسترول و تری‌گلیسیریدهایی می‌شود که به‌طور بالقوه مضر هستند.

۲. میان‌وعده‌های بسته‌بندی‌شده
پرتزل (چوب شور)، کراکر و سایر مواد غذایی بسته‌بندی ‌شده، گزینه‌های خوبی به‌عنوان میان وعده نیستند. این مواد غذایی معمولاً از آرد تصفیه ‌شده تشکیل‌ شده‌اند و مواد مغذی کمی دارند، اما حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات‌های زودهضم هستند که می‌توانند به سرعت میزان قندخون را افزایش دهند.

۳. نان سفید، برنج و پاستا
نان سفید، برنج و پاستا جزء مواد غذایی فراوری شده و حاوی کربوهیدرات بالا هستند و باید از رژیم غذایی برای دیابتی‌ها حذف شوند. نشان داده‌ شده‌ است که خوردن نان، نان بیگل و سایر مواد غذایی حاوی آرد تصفیه ‌شده به‌طرز چشمگیری سطح قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ افزایش می‌دهد. این موضوع فقط محصولاتی که با آرد سفید تصفیه‌ شده تهیه می‌شوند را در برنمی‌گیرد. در یک مطالعه نشان داده‌ شد که پاستای بدون گلوتن هم سطح قندخون را افزایش می‌دهد.

۴. ماست طعم‌دار میوه‌ای
ماست بدون طعم می‌تواند گزینه‌ خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد. اما ماست‌های میوه‌ای داستان متفاوتی دارند. ماست‌های طعم‌دار معمولاً از شیر بدون چربی یا حاوی 
چربی کم تهیه می‌شوند و سرشار از کربوهیدرات و قند هستند. یک‌ فنجان (۲۴۵ گرم) ماست میوه‌ای حاوی تقریباً ۳۱ گرم قند است. این یعنی تقریباً ۶۱ درصد از کالری آن ناشی از قند است.

۵. غلات شیرین‌ صبحانه
اگر به دیابت مبتلا هستید، خوردن غلات می‌تواند یکی از بدترین روش‌ها برای شروع روزتان باشد. بنابراین غلات باید از رژیم غذایی برای دیابتی‌ها حذف شود. برخلاف اینکه بر روی جعبه‌ غلات قید شده ‌است که برای سلامتی مفید است، بیشتر غلات به‌شدت فراوری شده‌اند و خیلی بیشتر از آنچه بسیاری از افراد تصور می‌کنند، کربوهیدرات دارند. غلات همچین حاوی پروتئین بسیار کمی هستند. پروتئین یک ماده‌ مغذی است که می‌تواند به سیر 
نگه‌ داشتن و حفظ ثبات قندخون ‌شما در طول روز کمک کند.

۶‌. میوه‌های خشک‌‌شده
زمانی که میوه را خشک می‌کنید، میزان آب آن کم می‌شود، که این موضوع منجر به غلظت بیشتر مواد مغذی ذکر شده می‌شود. متأسفانه، میزان شکر موجود در میوه‌های خشک‌‌شده غلیظ‌تر می‌شود.

۷. سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده
سیب‌زمینی‌ سرخ‌‌کرده غذایی است که باید از آن دوری کنید، به‌ویژه اگر دچار دیابت هستید. سیب‌زمینی حاوی کربوهیدرات نسبتاً بالایی است. یک عدد سیب‌زمینی متوسط حاوی ۳۴٫۸ گرم کربوهیدرات است که ۲٫۴ گرم از آن را فیبر تشکیل می‌دهد. زمانی که پوست سیب‌زمینی گرفته می‌شود و در روغن سرخ می‌شود، علاوه‌بر افزایش قندخون، مضرات دیگری هم به‌همراه دارد. اگر به دیابت مبتلا هستید، باید اهداف اصلی‌تان را بر روی دوری از چربی‌های ناسالم، نوشیدنی‌های شیرین شده، غلات فرآوری ‌شده و سایر مواد غذایی شامل کربوهیدرات تصفیه ‌شده متمرکز کنید. اجتناب از خوردن مواد غذایی که سبب افزایش سطح قندخون و مقاومت به انسولین می‌شوند، می‌تواند به حفظ سلامت شما و کاهش خطر عوارض دیابت در آینده کمک کند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی