خورشت لوبیاسبز یکی از انواع خورشتهای خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روشهای متفاوتی طبخ میشود. این خورشت را میتوانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحلهبهمرحله طرز تهیه خورشت لوبیاسبز در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه خورشت لوبیا سبز، اول پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا سبک شود. بعد سیر را رنده و اضافه کنید. گوشت خورشتی را خرد کرده و اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید. آب جوش اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد. لوبیاسبز را بشویید، خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. بعداز پخت گوشت، لوبیا، آبلیمو، نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید خورشت جا بیفتد. در نهایت با برنج سرو کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیاسبز: ۴۰۰ گرم
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
آبلیمو یا آبغوره: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: بهاندازه کافی
زردچوبه و روغن مایع: بهاندازه کافی
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز و سیر
برای تهیه خورشت لوبیاسبز ابتدا پیاز را بهصورت نگینی ریز خرد کرده و بههمراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود سپس سیرها را رنده کرده و اضافه میکنیم. پساز اینکه سیر و پیاز شفاف شدند کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۲: اضافه کردن گوشت به مخلوط پیاز و سیر
تفت دادن را ادامه میدهیم تا مواد با هم یکدست شوند سپس گوشت خورشتی را بهصورت قورمهای خرد میکنیم و پساز شستوشو به قابلمه اضافه میکنیم. گوشت را هم چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله ۳: افزودن آب و پختن گوشت
پساز اینکه گوشت تغییر رنگ داد ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب آن را میبندیم. حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و اجازه میدهیم که گوشت با حرارت ملایم بپزد. پساز اینکه گوشت
نیمپز شد رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم.
مرحله ۴: آمادهسازی و تفت دادن لوبیاسبز
در این مرحله لوبیاسبز را میشوییم و آبکشی میکنیم تا آب اضافی آن خارج شود، سپس بهصورت تکههای ۱ الی ۲ سانتیمتری برش میزنیم و کنار میگذاریم. در ادامه لوبیاسبزها را با مقدار کمی روغن تفت میدهیم تا فقط کمی سرخ شوند.
مرحله ۵: اضافه کردن لوبیاسبز به خورشت
اگر لوبیاسبز بیشازحد تفت داده شود سفت و خشک میشود فقط باید در حدی تفت داده شود که حالت خود را هنگام پخت در خورشت حفظ کند. پساز اینکه گوشت خورشتت بهطور کامل پخت لوبیاسبز را بههمراه آبلیمو و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۶: سرو کردن خورشت لوبیاسبز
این خورشت معمولاً بهصورت کمآب سرو میشود به همین جهت توصیه میشود اجازه دهید خورشت بهخوبی روغن بیندازد سپس آن را از روی حرارت بردارید و در خورشتخوری بکشید و در پایان بههمراه برنج سرو کنید.
نکات کلیدی
خورشت لوبیاسبز با مرغ
درصورتیکه تمایل دارید این خورشت خوشمزه را با گوشت مرغ درست کنید، کافیست گوشت قرمز را حذف کنید و بهمقدار دلخواه گوشت مرغ اضافه کنید. گوشت مرغ را بهصورت دو صورت تکهای، مانند خورشت مرغ یا بهصورت خورشتی مانند خورشت قورمهسبزی میتوانید به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.
خورشت لوبیاسبز با لپه
برای درست کردن این خورشت خوشمزه با لپه، کافیست ۱۵۰ گرم لپه را از شب قبل بخیسانیم، سپس پساز اینکه گوشت خورشتتی را سرخ کردیم، لپه را آبکشی و به قابلمه اضافه کنیم. ادامه مراحل را مانند دستور بالا دنبال میکنیم.
استفاده از سبزیجات تازه
همیشه سعی کنید از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنید. لوبیاسبز تازه و شستهشده طعم بهتری به خورشت میدهد و خورشت را خوشمزهتر میکند. سبزیجات تازه باعث میشوند خورشت شما طراوت و عطر بیشتری داشته باشه و مزهای متفاوت و لذتبخش را به شما ارائه بدهد.
استفاده از لیموعمانی
اضافه کردن لیموعمانی به خورشت طعم ترش و خاصی میدهد. قبلاز اضافه کردن، لیموعمانی را سوراخ کنید و در آب گرم خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود. این کار باعث میشود تا لیموعمانی بهخوبی طعم خودش را به خورشت بدهد و خورشت طعم دلپذیرتری داشته باشد. لیموعمانی با اضافه کردن طعم ترش و ملایم به خورشت، مزه غذا را متفاوت و خاص میکند.
استفاده از زعفران دمکرده
برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید مقداری زعفران دمکرده به خورشت اضافه کنید. این کار به خورشت رنگ و بوی خاصی میبخشد که فوقالعاده اشتهابرانگیز میباشد. بهتره زعفران رو با کمی آب جوش مخلوط کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا خوب رنگ بدهد.
کم کردن حرارت
اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم و به آهستگی بپزد. این کار باعث میشود مواد بهتر با هم ترکیب بشوند. وقتی خورشت را با حرارت ملایم میپزیم، مزهها بهخوبی در خورشت جذب میشوند و غذا طعم کاملتر و بهتری پیدا میکند. این روش پخت کمک میکند تا خورشت بهخوبی جا بیفتد و طعمهای مختلف بهخوبی با هم ترکیب بشوند.