[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۴۶
  • دوره جدید

سالک کنترل شد، روزنامه شیراز نوین

 مریم شمالیان- گروه خبر
نشست خبری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با موضوع اقدامات و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه بهداشت از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، برگزار شد.
دکتر «عباس رضاییان‌زاده» در این نشست با تأکید بر نقش رسانه در اطلاع‌رسانی گفت: بر بسیاری از موضوعات و مشکلات در حوزه سلامت با اطلاع‌رسانی می‌توان فائق شد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اگر افراد به سلامت خود حساس باشند و مثلاً نگران ابتلا به دیابت و فشار خون باشند، از سلامت خود دائماً مراقبت می‌کنند. وی با اشاره به اقدامات انجام شده دولت مردمی در سه سال گذشته در حوزه بهداشت، اظهار کرد: در استان فارس ۳۴ شهرستان و منطقه داریم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز گسترده‌ترین ساختار شبکه درمان را دارد. در ابتدای دولت سیزدهم درگیر کرونا بودیم که با واکسیناسیون گسترده مهار شد.
به گفته دکتر رضاییان‌زاده، هدف حوزه بهداشت عملاً این است که دسترسی عادلانه برای همه آحاد جامعه به خدمات سلامت را فراهم سازد.
وی ادامه داد: بر همین اساس یک سری خدمات مثل واکسیناسیون و غربالگری‌ها همچون غربالگری نوزادان برای ۲۳ بیماری متابولیک ارثی را ۱۰۰درصد انجام می‌دهیم. با انجام این کار، درصد قابل‌توجهی از این بیماری‌ها در صورت تشخیص در هفته اول و ارجاع به متخصص مربوطه، با یک مداخله جزئی کنترل می‌شوند. وی در خصوص شنوایی گفت: ۲۵ درصد نوزادان برای شنوایی غربالگری می‌شدند که آن را به ۱۰۰درصد رساندیم. اگر ناشنوایی در ۳ ماه اول تولد تشخیص داده شود، با پیوند حلزون برطرف می‌شود.
رضاییان‌زاده تأکید کرد: کاشت حلزون در مرکز کاشت حلزون برای نوزادان رایگان انجام می‌شود و تکلم نیز با این کار بازمی‌گردد؛ در بحث شنوایی‌سنجی ۲۹ مرکز غربالگری شنوایی نوزادان در سطح استان راه‌اندازی کردیم.
موفقیت دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز در درمان سالک
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز درمورد اقدامات انجام شده برای درمان سالک هم گفت: در سالک تقریباً یک سال فارس و یک سال اصفهان رتبه اول را داشتند. اواخر ۱۴۰۱ شروع به شناسایی بیماران سالک با مراجعه خانه به خانه در مناطق پرخطر کردیم. یک نوع سالک مخزنش جوندگان و سگ و یک نوع سالک مخزنش انسان است که در شیراز عمدتاً  سالک مخزن انسان بیشتر بود. بیماریابی وقتی مخزن انسان باشد، در کنترل بیماری موفقیت بیشتری دارد.
به گفته وی، درمان سالک ۴۰۰ دلار هزینه دارد، اما تمام مراحل درمان سالک در استان فارس رایگان شده و تمامی شبکه‌های بهداشت و درمان ما به مرکز تشخیص سالک مجهز شدند و تمام خدمات درمان برای مراجعان رایگان شد. رضاییان‌زاده افزود: سال ۱۴۰۱ حدود ۵هزار بیمار سالک داشتیم، اما بعد از بیماریابی و تشکیل کمیته سالک با پیگیری‌های استاندار فارس، برای کنترل بیماری در محله سنگ سیاه شیراز شهرداری شیراز هم در بهسازی محیط کمک کرد و هم زباله‌های رهاشده جمع‌آوری شد. در سال ۱۴۰۲ از ۵هزار مورد سالک به حدود ۱۴۵۰ بیمار سالک رسیدیم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث کنترل سالک مقام اول کشور را کسب کرد. وی اضافه کرد: بهسازی محیط هنوز ۱۰۰درصد نشده، اما همان روندی که تاکنون ادامه داده‌ایم اثرات مطلوبی در پی داشته است. رضاییان‌زاده همچنین اعلام کرد: در طول سه سال گذشته، ۷۸ مرکز خدمات درمانی را ساخته یا تکمیل کرده‌ایم و تمامی تجهیزات نو و کامل در مراکز ساخته شده‌اند؛ در مراکز خدمات جامع سلامت مسیر درآمدی مشخص نبود و نرم‌افزار سلامت‌نگار را طراحی کردیم که ذره‌ای از درآمدها در مراکز ما از دست نمی‌رود. نسخه الکترونیک اجرا شد و به شاخص ۱۰۰ درصد در آن رسیدیم. وی از اجرای کمپین واکسیناسیون سرخک، سرخجه و فلج اطفال نیز خبر داد و گفت: در این طرح ۲۹هزار و ۹۷۲ تن از اتباع غیرایرانی علیه فلج اطفال و ۱۶هزار و ۱۴ نفر علیه سرخک و سرخجه واکسینه شدند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: سال گذشته رتبه برتر جوانی جمعیت را از سوی استاندار فارس گرفتیم و امسال هم دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جوانی جمعیت دستگاه برتر شناخته شد. همچنین با راه‌اندازی مرکز نفس، از سقط ۴۰۵ جنین سالم از خرداد ۱۴۰۱ تاکنون جلوگیری شده است. وی در بحث اچ‌آی‌وی و ایدز هم گفت: بار ویروسی که در بدن این بیماران است، باید با دارو به حداقل ممکن برسد که رتبه اول کشوری در این حوزه را در سال ۱۴۰۲ کسب کردیم و در سال ۱۴۰۲ در مجموع تعداد تست‌های انجام شده رتبه اول کشور را داریم. همچنین در مراقبت از مادران باردار مقام اول کشور را کسب کردیم. رضاییان‌زاده ادامه داد: در مراقبت و شناسایی دیابت و فشار خون رتبه اول کشوری را در سال ۱۴۰۲ کسب کردیم؛ ۲میلیون ۶۰۷هزار نفر برای دیابت غربالگری شدند و ۱۶۵هزار و ۳۶۰ نفر پیش‌دیابت و بیش از ۲۲هزار تن مشکوک به دیابت شناسایی شدند.
وی اعلام کرد: ۲۴۰ بهورز در آزمون استخدامی گرفتیم و ۳۰ سال در روستایی که استخدام شدند می‌مانند؛ ۱۷ بهورز عشایری هم استخدام کردیم.
رضاییان‌زاده اعلام کرد: مراکز سراج برای ارزیابی آسیب‌های اجتماعی مثل اعتیاد، تمایل به خودکشی و... ۵ مرکز در داراب، مرودشت، کازرون و ۲ مرکز در شیراز در استان راه‌اندازی شد. وی افزود: سامانه یکپارچه مدیریت جلوگیری از خودکشی با همکاری معاونت درمان راه‌اندازی کردیم که با ثبت موارد مرتبط در سامانه، کارشناس روانشناس پرونده افراد را دنبال می‌کند. افرادی که خودکشی آنها منجر به مرگ نشده، هم خودشان و خانواده‌شان تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند. وی در خصوص اجرای جوانی جمعیت در استان فارس هم گفت: در قانون جوانی جمعیت در فیروزآباد، آباده، ممسنی، داراب، لامرد و اقلید مرکز درمان ناباروری را مستقر کرده‌ایم که از مراجعه به شیراز بی‌نیاز شدند و مراکز خصوصی درمان ناباروری در شیراز کلیه خدمات را تحت پوشش بیمه انجام می‌دهند. رضاییان‌زاده همچنین از این موضوع خبر داد که در سال ۱۴۰۱ گواهی آب سالم شیراز را گرفتیم. او در ادامه افزود: در پیگیری شکایت‌های پزشکی از سامانه ۱۹۰، دانشگاه علوم پزشکی شیراز مقام اول کشور را دارد و تولید نان کامل در ۲۵ نانوایی شهر شیراز به انجام می‌رسد. ۳۹۱هزار مکمل آهن بین دانش‌آموزان دختر متوسطه اول و دوم در سطح استان نیز توزیع شد. رضاییان‌زاده در خصوص بازرسی‌های انجام‌شده اعلام کرد: یک‌میلیون و صدهزار و ۹۸۴ مورد بازرسی از مراکز توزیع مواد غذایی طی ۳ سال گذشته داشته‌ایم؛ همچنین از صنعت و معدن ۱۹۰هزار و ۱۲۸ بازرسی حرفه‌ای شده و ۴میلیون و ۲۵۹هزار مورد نمونه‌گیری شیمیایی و میکروبی و کلرسنجی هم داشته‌ایم. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی