[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۴
  • دوره جدید

ساخت دهکده ورزش دانش‌آموزی در شیراز ضرورت دارد، روزنامه شیراز نوین

 میثم محجوبی- گروه ورزش
به اعتقاد معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش‌وپرورش استان فارس، نیاز ساخت یک دهکده ورزش دانش‌آموزی در استان و به‌خصوص شهر شیراز احساس می‌شود. 
سیدکاظم حسینی با بیان اینکه مسابقات ورزشی دانش‌آموزان از سطح مدرسه برنامه‌ریزی و بعد در سطح ناحیه و منطقه، شهرستان و استان و سپس کشوری و بین‌المللی برگزار می‌شود، گفت: ورزش دانش‌آموزی پایه‌گذار ورزش ملی است و قهرمانی امسال تیم والیبال دانش‌آموزی کشورمان در صربستان، امیدواری‌هایی را برای احیای این رشته ورزشی در کشورمان به وجود آورده است.
وی با اشاره به مسابقات فوتبال دانش‌آموزی آسیا که سال 96 در شیراز برگزار شد و بعداز آن دیگر برگزار نشد، اظهار کرد: ما درخواست میزبانی دوباره این مسابقات را دادیم تا مجدداً در شهر شیراز برگزار شود اما متأسفانه هنوز ازطرف فدراسیون ملی برنامه‌ریزی برای این کار انجام نشده است. فکر می‌کنم اگر برای سال آینده برنامه شود، بتوانیم مسابقات را در شیراز برگزار کنیم.
حسینی در پاسخ به این سؤال که چه باید کرد تا موازی کاری بین آموزش‌وپرورش و اداره ورزش در حوزه ورزش صورت نگیرد، گفت: کار تحقیقی خوبی در حوزه مدیریت ورزش کشور انجام شده است. مقالات و آمارهایی که در دست است نشان می‌دهد بیش‌از 8 ارگان بزرگ در کشور به مدیریت ورزش می‌پردازند. از ادارات ورزش و جوانان گرفته تا آموزش‌وپرورش، ورزش دانشگاه‌ها، ورزش نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاه‌های دیگر. این باعث شده است که ثبات مدیریت و رویه ثابت و هدف‌گذاری مشخص نداشته باشیم.
معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش‌وپرورش استان فارس ادامه داد: در اکثر کشورهای دنیا، ورزش در سنین زیر 18 سال به آموزش‌وپرورش واگذار می‌شود. یعنی رده‌های سنی پایین باید در دست آموزش‌وپرورش باشد اما متأسفانه در کشور ما این‌چنین نیست و هر ارگان، بازی‌های ورزشی را برای رده‌های سنی مختلف برگزار می‌کند. علاوه‌بر آن هیئت‌ها و فدراسیون‌های مختلف هم این کار را انجام می‌دهند که درست نیست. 
وی افزود: اگر ما می‌خواهیم در ورزش به موفقیت برسیم، چهار شاخص اصلی باید داشته باشیم. اولین شاخص، بحث منابع انسانی است که مربی، داور و منابع علمی ما هستند. شاخص دوم، زیرساخت تجهیزات و فضا است. شاخص سوم محتوا و برنامه و شاخص چهارم، ارزیابی و نظارت. ما در بحث گسترش فضاهای ورزشی موفق عمل کرده‌ایم. در صد سال گذشته، آموزش‌وپرورش استان فارس 276 فضای ورزشی درون مدرسه‌ای داشته است اما در دو سال اخیر، به همان میزان یعنی 276 فضای دیگر ایجاد کرده‌ایم. اما این اتفاقات درون مدرسه است. متأسفانه در استان فارس، نه در ورزش و جوانان، نه در آموزش‌وپرورش و نه در هیچ ارگان دیگری، زیرساخت برگزاری مسابقات ورزشی در سطح استانی، ملی و بین‌المللی نداریم. 
حسینی در پاسخ به این سؤال که با این کمبودهای زیرساختی، چطور اداره آموزش‌وپرورش 1500 دانش‌آموز را از سراسر کشور به شیراز فراخوانده است، گفت: علت برگزاری این رویداد این است که ما هم نیروهای انسانی شایسته‌ای داریم و هم مسابقات ما بیش‌از 250 داور که در رده‌های ملی و بین‌المللی به برگزاری این مسابقات کمک می‌کند، 70 داور استان فارسی هستند. این یک ظرفیت عظیم نیروهای شایسته استان فارس است. همه این‌ها را انجام دادیم تا یک حرف را بزنیم. حرف ما این است که چرا استان فارس که مرکزیت جنوب کشور را دارد و جاذبه توریست ورزشی، توریست بهداشت و سلامت، توریست‌های گردشگری و ... را دارد، نباید یک زیرساخت ورزشی خوب مثل دهکده ورزش دانش‌آموزی داشته باشد تا وقتی می‌خواهیم مسابقات را برگزار کنیم، مجبور نشویم نفرات را در چند خوابگاه جداگانه و دور از هم اسکان دهیم و سالن‌های متعدد دور از هم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه «دهکده ورزش دانش‌آموزی» نیاز امروز استان فارس است، گفت: حتی مجموعه ورزش و جوانان ما امکاناتی که بتواند رویدادهای لیگی خود را مدیریت کند در اختیار ندارد. این یک عیب بزرگ است. حتی شهرکرد و یاسوج هم چنین دهکده‌ای دارند. شایسته است که استاندار فارس، سازمان برنامه‌وبودجه و همه دستگاه‌ها کمک کنند. ما طرح و نقشه داریم که در تابستان فونداسیون خوابگاه 600 نفری را بریزیم و کار را پیش خواهیم برد، اما طبق سند تحول بنیادین، تمام عوامل سهیم باید کمک کنند تا تعلیم‌وتربیت اتفاق بیفتد و امیدواریم یک روز دهکده دانش‌آموزی استان فارس را ببینیم.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی