طرز تهیه سورملی کباب یکی از غذاهای محبوب کشورهای حاشیه دریای سیاه است. این غذا از ترکیب گوشت و ادویهجات خوشمزه و سس بادمجانی خاص تهیه میشود که طعم بینظیری به آن میبخشد. در این دستور سعیشده تا با کمی تغییر در مواد لازم، تجربهای جدید از این غذای سنتی ارائه دهیم. حال بیایید نگاهی به مواد لازم بیندازیم. برای تهیه سورملی کباب، ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید، بعد درون یک کاسه ریخته و با گوشت چرخکرده، سیر رندهشده، آرد سوخاری، شیر، جعفری، و ادویهها مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. این مواد را یک ساعت در یخچال بگذارید. برای تهیه سس؛ بادمجان، گوجه، و فلفلها را کباب کنید و با روغن زیتون، جعفری، و سیر لهشده مخلوط کنید. گوشت را از یخچال در بیاورید، کوفتههای کوچک درست کنید و در روغن سرخ کنید. در آخر، کبابها را روی مواد بادمجان بچینید و با کره ذوبشده تزئین کنید و نوش جان!
مواد لازم
گوشت چرخکرده گاوی: ۵۰۰ گرم
پیازداغ: ۱ عدد، سرخشده
سیر لهشده: ۱ حبه
آرد سوخاری پانکو: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری خُردشده: ۱ مشت
ادویه (نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره): بهمقدار لازم
مواد لازم برای سس
بادمجان: ۵ عدد
فلفلسبز: ۴ عدد
سیر لهشده: ۱ حبه
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
نمک: بهمقدار لازم
کره: بهمقدار لازم
جعفری خُردشده: بهمقدار لازم
طرز تهیه
مرحله ۱: آمادهسازی مواد گوشتی
ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. پیاز رنده شده را در کاسهای بزرگ بریزید. سپس گوشت چرخکرده، سیر رنده شده، آرد سوخاری پانکو، شیر، جعفری خُردشده و ادویهها را اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس کاسه را با سلفون بپوشانید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مواد استراحت کنند.
مرحله ۲: کباب کردن سبزیجات
بادمجان، گوجهفرنگی و فلفلها را خوب بشویید و روی توری گاز یا در فر قرار دهید تا کباب شوند. پساز کبابیشدن، سبزیجات را زیر آب سرد بگیرید و پوست آنها را جدا کنید. سپس بادمجان و گوجهفرنگیها را بهصورت ریز خرد کنید.
مرحله ۳: تهیه سس بادمجان
بادمجان و گوجههای خُردشده را در کاسهای بریزید، کمی نمک بزنید. سپس روغن زیتون، جعفری خُردشده، فلفلهای کبابی و سیر رنده شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله ۴: پخت کباب
گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. در تابهای، مقداری روغن بریزید و اجازه دهید که داغ شود. از مخلوط گوشتی بهاندازه یک نارنج بردارید و بهشکل کباب درآورید. کبابها را در تابه قرار دهید و هر دو طرف آنها را تا زمانی که کاملاً سرخ شوند، بپزید.
مرحله ۵: تزئین و سرو
مواد بادمجان را در دیس مورد نظر بریزید. کبابهای سرخ شده را روی مواد قرار دهید و در نهایت کره ذوب شده را روی آن بریزید. سورملی آماده شده را بههمراه نان تازه یا پلو سرو کنید. نوش جان!