[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۵۴
  • دوره جدید

دستگاه‌های فرهنگی مجمع‌الجزایری عمل نکنند، روزنامه شیراز نوین

 میثم محجوبی- گروه گزارش
نماینده ولی فقیه در استان فارس عقیده دارد که مجموعه‌های فرهنگی ناهماهنگ هستند و مانند مجمع‌الجزایر عمل می‎‌کنند. وی خواستار سازماندهی و هماهنگ شدن این دستگاه‌ها در کنار یکدیگر شد.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام دیروز شنبه ۲۶ آبان در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس گفت: با توجه به انتظارات مقام معظم رهبری به‌صورت ویژه از فارس و شیراز امروز یک تجدید مطلعی برای کار شورای فرهنگ عمومی است که مصادف با حضور استاندار جدید فارس شده است و باید از ایشان بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به مباحث مطرح‌شده در این نشست افزود: عمده مشکل ما بازگشت به این موضوع است که مجموعه‌های هم‌سو با نظام که تلاش فرهنگی می‌کنند ناهماهنگ هستند و به نوعی مجمع‌الجزایر هستند و برای هماهنگ کردن این مجموعه‌ها چند سازمان‌دهنده مد نظر ماست که باید در این زمینه کار شود و عموماً در مدیریت اجرایی استان شکل می‌گیرد.
امام‌جمعه شیراز یکی از این اقدامات را برنامه‌ریزی برای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس عنوان کرد و افزود: یکی دو سال است سؤال نشست شورای فرهنگ عمومی و ذهنیت آن مشغول به این است که آیا کمک‌های دولتی به مجموعه‌های دولتی و سمن‌ها با برنامه هماهنگ است یا خیر و هیچ راهکاری برای این نداشتیم. 
اولین سازمان‌دهنده در این قضیه سازمان برنامه‌وبودجه است یعنی اگر بگویند بودجه به‌جز در مسیر کار صحیح فرهنگی که مطابق نقشه است، هزینه نخواهد شد، طبیعتاً بقیه مجبور به همراهی با برنامه خواهند شد.
آیت‌الله دژکام تصریح کرد: دستور استاندار به مجموعه‌های ذیربط و پیگیری دائمی برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس لازم است تا به راه‌حلی برسیم که کل کشور نیز آن را دنبال کند زیرا امروز در سطح ملی هم در این زمینه چیز خاصی نداریم.

 حمایت از بازی‌های رایانه‌ای بومی
وی با تأکید بر لزوم آگاهی و باور مدیران فرهنگی، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری برای بازی‌های رایانه‌ای، دیجیتال و آنلاین شده است اما آیا ما در زمینه بازی‌ها کار موفقی انجام داده‌ایم؟ یکی از بازی‌های آنلاینی که بازی می‌شود، سه میلیون دانلود داشته و این مسئله نشانه آن است که مورد استقبال قرار گرفته است. در زمینه تولید چنین بازی‌هایی در استان فارس توانمندی داریم، اما چقدر از این بازی‌ها حمایت می‌کنیم؟ فرزندان و بازیگران فضای مجازی درگیر این موارد می‌شوند و یادگیری شروع می‌شود.
وی با تصریح اینکه در استان فارس برای تلفیق هنر و حماسه و دین و برنامه‌ریزی برای تولید محصولاتی در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است، گفت: ظرفیت چنین اقداماتی را در استان فارس داریم، ولی در این زمینه عنایتی نشده است و لازم است آگاهی در این زمینه ایجاد شود تا همگان به این مسائل کمک کنند.
آیت‌الله دژکام با یادآوری اینکه در برنامه هفتم توسعه یک جدول فرهنگی وجود دارد و باید بررسی کنیم که کجای این قضیه قرار داریم، افزود: اگر استان فارس مرکز هنر است، باید بررسی کنیم که نقش فارس در این قضیه کجاست. باید هم آگاه باشیم و هم باور داشته باشیم که می‌توانیم چنین اقداماتی انجام دهیم و جلو برویم.
وی همچنین بحث آموزش را در این زمینه یادآور شد و افزود: آموزش‌ها باید هدفمند و به‌شکلی باشد که ارتقای فهم و دانش مدیران و کارشناسان طوری شکل گیرد که به‌سمت این هدف‌گذاری‌های فرهنگی جلو رویم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به توانمندی علمی و عملی استاندار ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی استاندار، کار نقشه مهندسی فرهنگی استان طوری پیش رود که در راستای تأمین اهداف نظام و رضایت امام‌زمان(عج) و نایب امام‌زمان(عج) باشد.

 لزوم مشخص شدن مأموریت‌ها در نقشه مهندسی فرهنگی
رئیس‌کل دادگستری استان فارس نیز بر ضرورت مشخص شدن مأموریت‌ها و مأمورها در نقشه مهندسی فرهنگی این استان تأکید کرد تا بتوان در این زمینه مطالبه‌گری انجام داد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین صدرالدین رجایی‌نسب گفت: برای نقشه مهندسی فرهنگی فارس فضای مناسبی فراهم شده است و باید به مرحله اجرا دربیاید بنابراین باید مأموریت‌ها و مأمورها مشخص شود و مطالبه‌گری صورت بگیرد تا نقشه مهندسی استان به نتیجه مطلوب برسد.
وی بیان کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) درخصوص تلفیق هنر، فرهنگ و حماسه در فارس تردیدی نیست اما آن‌گونه که باید از هنر در کنار دین و حماسه استفاده نمی‌شود، لذا باید به معنای واقعی کلمه هنر، فرهنگ و حماسه در کنار یکدیگر قرار بگیرد تا به نتیجه مطلوب رسید و باید به هنر توجه ویژه کرد.

 استقبال ۸۰۰هزار نفر از نمایشگاه روایت اقتدار
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس نیز در این نشست بیان کرد: برای برگزاری دومین کنگره ملی ۱۵هزار شهید استان فارس یک سال و نیم تلاش شد و حدود ۱۰ ماه عطر شهیدان در فارس فراگیر بود.
سردار هاشم جمالی از برگزاری ۷هزار و ۴۳۰ رویداد یادواره شهدا در فارس خبر داد و گفت: گزارشی که برای مقام معظم رهبری(مدظله) ارسال شده بود موجبات رضایت ایشان را به همراه داشت.
وی ادامه داد: کنگره ۱۵هزار شهید فارس ۱۳ روز در نمایشگاه بین‌المللی شهرک گلستان با استقبال ‌۸۰۰هزار بازدیدکننده که اغلب دانش‌آموز بودند، قرار گرفت.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس افزود: در این کنگره تلفیق حماسه، دین و هنر در دستور کار قرار گرفت، لذا پس از پایان مراسم دبیرخانه دائمی راه‌اندازی خواهد شد.
وی برگزاری یادواره شهدای ادیان را یک اتفاق کم‌نظیر دانست و گفت: در این یادواره نمایندگان ادیان مسیحی، زرتشتی و یهودی و شیعه با هم برای شهدا گریه کردند و در واقع شهدا باعث وحدت شدند.
جانشین فرماندهی سپاه فجر فارس، ۲۳ فیلم مستند، ۱۰ فیلم کوتاه ۲ فیلم بلند، برگزاری ارکست سمفونیک والا شهیدان را در راستای کنگره ۱۵هزار شهید استان فارس دانست و گفت: مسابقه بزرگ استعدادیابی «راوی‌شو»، ۳۱۳ دقیقه کمیک‌موشن، مصاحبه از ۳هزار خانواده شهید، برنامه شب‌های پرستاره و برنامه‌های متنوع دیگر در راستای نمایشگاه «روایت اقتدار» برگزار شد.

 ایجاد فرهنگ عمومی نیازمند ابتکار و شیوه‌های نوین 
استاندار فارس نیز آخرین سخنران این نشست بود. او معتقد است که فرهنگ عمومی با ابتکار، خلاقیت و شیوه‌های نوین ایجاد می‌شود و روش‌های کهنه در این زمینه پاسخ‌گو نیست.
حسینعلی امیری اظهار کرد: فرهنگ عمومی دامنه وسیعی دارد که از خانواده تا جامعه را در بر می‌گیرد و شکل‌گیری فرهنگ عمومی نیازمند کار فرهنگی باظرافت است.
وی با بیان اینکه در دفاع مقدس جو غالب و حاکم بر جامعه ما حمایت از دفاع مقدس بود و فرهنگ شهادت، فرهنگ عمومی بود، بیان کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی بسیار غنی است و هیچ تقابلی نیز با یکدیگر ندارد.
استاندار فارس تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی استان زمانی به اهداف خود خواهد رسید که توانسته باشد اعتقادات دینی را به فرهنگ عمومی تبدیل کند. 
امیری با بیان اینکه بخشی از فرهنگ عمومی را دستگاه‌های فرهنگی می‌سازند، گفت: دستگاه‌های اجرایی نباید اقدامات فرهنگی را به‌عنوان تکلیف اداری نگاه کنند، چراکه بی‌توجهی در این زمینه دنیای فرزندانمان را خراب خواهد کرد.
وی با تصریح اینکه یکی از ویژگی‌های فرهنگ غیرمحسوس بودن آن است، تصریح کرد: ایجاد فرهنگ عمومی نیازمند ابتکار، خلاقیت و شیوه‌های نوین است و با روش‌های کهنه نمی‌توان فرهنگ عمومی ساخت.
استاندار فارس بیان کرد: فرهنگ عمومی به فرهنگ غالب مردم گفته می‌شود که مجموعه عقاید، ارزش‌ها و هنجارها را شامل می‌شود و نوعی اجبار غیررسمی از این هنجارها حمایت می‌کند.
امیری افزود: باید تلاش کنیم تا آداب ملی خود را با ارزش‌های دینی آمیخته کنیم. اگر حاکمیت را با حکمت آمیخته کنیم، می‌توانیم به‌عنوان مجریان امور فرهنگی، در این زمینه انجام وظیفه کنیم.
وی نقشه مهندسی فرهنگی را به‌عنوان سندی الزام‌آور دانست و گفت: برای تحقق این سند راهبردی، لازم است که تکلیف‌های دستگاه‌های مختلف، به کمیت‌های قابل ارزیابی تبدیل شوند تا قابل ارزیابی شوند.
نماینده عالی دولت در فارس با بیان اینکه هر اقدام فرهنگی پس از اعلام ازسوی دستگاه‌ها، باید در شورای فرهنگ عمومی مصوب شود، اظهار کرد: با این برنامه اعتبارات فرهنگی به‌صورت متمرکز اختصاص پیدا می‌کنند و شفاف‌سازی صورت گرفته و در جامعه ظهور عملی پیدا خواهد کرد. بنابراین هر اقدام فرهنگی که نیاز به تأمین اعتبار دارد باید تصویب و تأمین اعتبار شود.
امیری بیان کرد: براساس اصل ۵۷ قانون اساسی، فرمان رهبری مصداق قانون است که یا در قالب ابلاغات رسمی به شورای فرهنگی عمومی ارائه می‌شود و یا در قالب فرمایش ایشان باید مد نظر این شورا قرار بگیرد، لذا بنابر گفته ایشان دین، حماسه و هنر باید با هم تلفیق پیدا کند و باید به‌صورت منبع در نظر گرفته شود و فرهنگ عمومی را شکل دهد. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی