کوفته اناردون یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه شمال کشورمان است که با دستورهای متنوعی پخته میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحلهبهمرحله طرز تهیه کوفته اناردون در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 3 نفر
برنج: ۱ پیمانه
پیاز درشت: ۲ عدد
گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
مغز گردو: ۳ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۱ عدد
سبزی خشک معطر: ۳ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا: به مقدار کافی
مواد لازم سس کوفته
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
دانه انار: ۱ لیوان
آبانار: ۲ لیوان
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه کوفته انار دون خوشمزه ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم، سپس برنج را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون کاسه میریزیم و آب را اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۳ ساعت درون آب بمانند تا خیس بخورد.
مرحله دوم
حالا برای درست کردن پیاز داغ ابتدا پوست پیاز را جدا میکنیم، سپس تمیز میشوییم و بهصورت خلالی خرد میکنیم. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب میکنیم، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن مایع درون آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز خرده شده را بلافاصله درون تابه میریزیم و تفت میدهیم تا پیاز سرخ و طلایی شود. در ادامه پیاز را از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم، سپس درون یک کاسه مناسب گوشت چرخکرده را به همراه نیمی از پیازداغ اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
حالا برنج خیسخورده را درون آبکش میریزیم و اجازه میدهیم آب اضافیاش بهطور کامل خارج شود. در ادامه برنج آبکشیشده را درون گوشت چرخکرده میریزیم. در ادامه پوست گردو را جدا میکنیم و مغز آن را درون هاون میریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله گردو را میکوبیم تا پودر شود، سپس گردو را به کاسه حاوی گوشت چرخکرده اضافه میکنیم. در ادامه سبزی خشک معطر را (نعنا، جعفری، مرزه و ترخون) را به همراه تخممرغ به مخلوط گوشت چرخکرده و برنج اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حالا آرد نخودچی، زعفران دمکرده، نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را درون کاسه حاوی مخلوط گوشت چرخکرده و برنج میریزیم، سپس با دست خوب ورز میدهیم تا مواد با هم ترکیب و یکدستشده و مایه گوشت منسجم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله سس کوفته را درست میکنیم. برای این منظور انار را میشوییم، سپس به ۲ قسمت تقسیم میکنیم. در ادامه با قاشق پشت انار میکوبیم تا دانههای انار خارج شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری روغن درون تابه اضافه میکنیم و مابقی پیاز داغ را به تابه اضافه میکنیم، سپس بلافاصله رب انار را میریزیم و کمی تفت میدهیم. در ادامه دانههای انار را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم، سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله آب انار را اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم سس جوش بیاید. در همین حین با دست چرب مقداری از مایه گوشت برمیداریم، سپس در دست بهصورت دوک درست میکنیم و درون سس به جوش آمده میچینیم.
مرحله دهم
در نهایت با قاشق از سس روی کوفتهها میریزیم و اجازه میدهیم کوفته ها به مدت ۴۵ دقیقه با درب باز بپزند. در آخر پس از گذشت این زمان کوفته را درون ظرف مورد نظرمان میچینیم و به همراه برنج سرو میکنیم. نوشجان.