خورشت قورمهسبزی گیلانی یکی از انواع خورشتهای خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به گیلان میباشد. برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
سبزی خورشتی: ۵۰۰ گرم
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
لیمو عمانی: ۴ عدد
لوبیا چشمبلبلی: یکسوم لیوان
پیازداغ: ۴ قاشق غذاخوری
آب نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
بادمجان: ۴ عدد قلمی
گوجهفرنگی: ۳ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه خورشت قورمهسبزی گیلانی خوشمزه ابتدا پیاز را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک و شیشهای شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه میکنیم.
مرحله دوم
گوشت را بهخوبی تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد؛ سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم و در حدی که مواد با هم یکدست شوند، تفت میدهیم. در ادامه لوبیا چشمبلبلی که از قبل خیسانده ایم را اضافه میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله ۴ لیوان آب جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت و لوبیا با حرارت ملایم بپزند. در همین حین سبزی خورشتی را به صورت ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن تفت میدهیم تا به خوبی سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله سبزی سرخشده را به خورشت اضافه میکنیم. در ادامه بادمجانها و گوجهفرنگیها را به همراه کمی روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. حالا باید صبر کنیم تا آب اضافی خورشت کشیده شود و خورشت به روغن بیفتد.
مرحله پنجم
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورشت بادمجانهای سرخشده را به همراه لیمو عمانیها به قابلمه اضافه میکنیم. پس از اینکه خورشت آماده شد، آن را در ظرف موردنظرمان میکشیم. سپس گوجهفرنگیها را به خورشت اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در پایان خورشت را به همراه برنج کتهشده سرو میکنیم. دوستانی که در منزل گمج دارند، توصیه میکنیم این خورشت را در گمج درست کنند. نکته دیگر اینکه به جای لیمو عمانی میتوانیم از آب نارنج هم استفاده کنیم.