طرز تهیه نان پیتا ، روزنامه شیراز نوین
زمان آمادهسازی: 20 دقیقه
زمان پخت:20 دقیقه
مواد لازم برای 10 عدد
آرد: 1 و یک دوم پیمانه
شکر: 1 قاشق چایخوری
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
آب ولرم: یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر: یک هشتم قاشق چایخوری
خمیر مایه: 1 قاشق چایخوری
روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
نان پیتا نوعی نان لبنانی است که در دنیای عرب و خاورمیانه جایگاه خاصی دارد. علاوه بر این که در تهیه ساندویچهای مختلفی مثل ساندویچ فلافل میتوان از پیتا استفاده کرد، این نان به تنهایی و به صورت برشته شده هم با دیپهای مختلف سرو میشود. کافی است نان پیتا را با چند برش به صورت مثلثی ببرید، با روغن زیتون و ادویههای دلخواه مخلوط کنید. سپس در سینی فر پخش کنید و در فر بگذارید یا این که آن را در روغن سرخ کنید. میتوانید نان پیتای ترد شده را با هوموس، ماست یا هر دیپ دیگری به دلخواه میل کنید.
طرز تهیه
مرحله اول
آرد ، شکر ، نمک ، بیکینگ پودر و خمیر مایه را داخل کاسهای بریزید و مخلوط کنید، سپس آب ولرم و روغن را اضافه کنید ، مخلوط کنید تا خمیر خوبی بهدست بیاید.
مرحله دوم
خمیر را 10 دقیقه ورز دهید، سپس کاسهای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود (میتوانید داخل ماکروفر یا فر را چند دقیقه روشن کنید تا گرم شود سپس کاسه خمیر را در محیط گرم آن قرار دهید).
مرحله سوم
پس از استراحت خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیرها را به نوبت به پهنای 20 سانتیمتر باز کنید (برای جلوگیری از خشک شدن خمیرها در طول کار روی خمیرها را با سلفون بپوشانید). زمانی که خمیرها را پهن میکنید فر را با دمای 250 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مرحله چهارم
نانها را روی سینی فر قرار دهید و در طبقه وسط بگذارید. صبر کنید تا نانها پف کنند سپس به سرعت نانها را از فر خارج کنید (بیش از حد ماندن نان در فر آن را خشک میکند)؛ نانها را پس از خروج از فر به سرعت میان پارچه بگذارید تا نرم باقی بماند (پس از خروج از فر پف نان میخوابد).
نکات کلیدی
نان پیتا همراه با اغلب غذاها و سالاد و … مصرف میشود، میتوانید به جای بیکینگ پودر از 1 قاشق چایخوری بهبود دهنده استفاده کنید.
برای اینکه همه نانها خوب و یکدست پف کنند بهتر است به این صورت خمیر را پهن کنید: وردنه را در سمت راست خمیر قرار دهید و در جهت عقربههای ساعت یا خلاف آن بچرخانید و آن قدر این کار را تکرار کنید تا خمیر کامل پهن شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین