[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

توقف سرمایه‌گذاران در قلمرو بوروکراسی، روزنامه شیراز نوین

رئیس اتاق بازرگانی فارس تحقق شعار سال را در عمل و با رفع موانع و چالش‌ها، قابل دستیابی دانست. محمدصادق حمیدیان در گفت‌و‌گو با تسنیم، با اشاره به لزوم تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»، اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که تنها راه نجات کشور از بحران‌های اقتصادی و به تبع آن مسائل اجتماعی و فرهنگی، توجه به امر تولید و رشد اقتصادی است. وی تأکید کرد: آنچه مسلم است، رونق یا جهش تولید پیش‌نیاز‌هایی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها سرمایه‌گذاری است. رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه بدون سرمایه‌گذاری حتی یک واحد کالا تولید نخواهد شد، افزود: متأسفانه رشد سرمایه‌گذاری با چالش‌های جدی مواجه است که مهم‌ترین آن‌ها نرخ تورم بالا، کاهش ارزش پول ملی و نوسانات نرخ ارز، بی‌ثباتی اقتصادی، وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های عدم پیوستن به FATF، وجود انحصار در تولید، کاهش قدرت خرید و کمبود تقاضا، بالا بودن هزینه بالای تأمین مالی سرمایه‌گذاری، بحران انرژی، تعدد قوانین و بخش‌نامه‌ها، کمبود نیروی کار ماهر، قوانین سخت‌گیرانه مالیات، کار و بیمه و فشار بر کارفرما، قوانین پیچیده و عدم شفافیت حقوقی، چالش‌های تأمین مواد اولیه، محدودیت‌های انتقال تکنولوژی و فناوری‌های مدرن پیشرو، هجوم سرمایه‌های سرگردان به دلار و طلا به دلیل عدم رونق فضای کسب‌وکار، عرضه کالا‌های خارجی قاچاق در بازار داخلی و موارد دیگر است.
تحقق شعار سال قابل‌دستیابی است
حمیدیان که تحقق شعار سال را در عمل و با رفع موانع و چالش‌های مذکور، قابل‌دستیابی می‌داند، عنوان کرد: در کشور بیش از 90 درصد از تأمین مالی بنگاه‌ها توسط بانک‌ها انجام می‌شود که به دلیل نرخ‌های بهره بالا، درخواست وثایق سنگین خارج از طرح، عدم اهتمام بانک‌ها به ارائه تسهیلات به بخش تولید، تمایل بانک‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد سودآور، خالص بدهی دولت به شبکه بانکی و انجماد دارایی‌های بانکی، عملاً تسهیلات قابل‌توجهی به بخش خصوصی واقعی اعطا نمی‌شود. رئیس اتاق بازرگانی فارس به رویکرد دولت مبنی بر سرمایه‌گذاری خارجی هم انتقاد کرد و در این خصوص گفت: ابتدا نگاهی به آمار سرمایه‌گذاری خارجی در دو دهه اخیر می‌اندازیم. مجموع سرمایه‌گذاری خارجی کشور از 3745میلیون دلار در سال 1381 به 884میلیون دلار در سال 1400 رسیده است؛ یعنی کاهش 76درصدی. در این سال‌ها بیشترین میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی متعلق به سال 1391 و بالغ بر 4489میلیون دلار و کمترین آن مربوط به سال 1400 است. حمیدیان خاطرنشان کرد: ناگفته پیداست که سال‌های تحریم چه بر سر جذب سرمایه‌گذاری خارجی آورده است. موانع سیاسی و تحریم‌ها علاوه بر تحت‌الشعاع قرار دادن مراودات مالی و تجاری، ریسک سرمایه‌گذاری در کشور را افزایش داده است. وی افزود: همچنین قرار گرفتن در لیست سیاه FATF این پیام را به کشور‌های دیگر منتقل می‌کند که کشور مذکور تراکنش‌های مالی مشکوک دارد و بی‌تردید سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند در بستری امن‌تر سرمایه‌گذاری کنند. رئیس اتاق بازرگانی فارس بر این باور است عدم پیوستن به FATF ریسک اعتباری را افزایش و فرایند گشایش اعتبار بانکی و همکاری‌های بین‌المللی و اعتماد به سیستم‌های مالی را کاهش می‌دهد و می‌گوید: نتیجه این امر افزایش هزینه‌های مالی و کاهش امنیت تراکنش‌ها و عدم جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.
قوانین دست‌وپاگیر از موانع جذب سرمایه‌گذاری خارجی است
به گفته حمیدیان، قوانین دست‌وپاگیر، دخالت دولت در اقتصاد، فساد و رانت، فشار نظام مالیاتی بر تولید، نبود زیرساخت‌های مناسب و فرسودگی زیرساخت‌های موجود، بی‌ثباتی سیاست‌های اقتصادی و... از دیگر موانع جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. وی با بیان اینکه همه مسئولان چالش‌ها و مشکلات جذب سرمایه‌گذاری خارجی را به‌خوبی می‌دانند، اما اراده و عزم جدی برای رفع این موانع وجود ندارد، ابراز امیدواری کرد که در سال جدید تحولی اساسی در زمینه حل مسائل اقتصادی ایجاد شود.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی