[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۳۷۴
  • دوره جدید

نهضت پایدارسازی مسکن؛ از شهر تا روستا، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس از مقاوم‌سازی ۷۰ درصد مساکن روستایی در استان خبر داد و افتتاح ۸۰۰۰ واحد نهضت ملی مسکن را گامی بلند در راستای توسعه پایدار برشمرد. سید علیرضا حمیدی روز ۲۵ فروردین در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس بنیاد مسکن در شیراز برگزار شد، روستا را محور تولید، امنیت و جمعیت‌آوری توصیف کرد و گفت: امروز فرصت طلایی هشت‌ساله در اختیار داریم تا مسئله تحدید نسل را حل کنیم و از سوی دیگر هم نمی‌توانیم به جوانان بگویم بدون شغل، درآمد و مسکن ازداوج کنند؛ لذا باید بسترها را برای تأمین مسکن و اشتغال آنان فراهم کنیم.
 فارس در مقاوم‌سازی در کشور پیشتاز است
وی با اشاره به رسالت این بنیاد در بحث مقاوم‎سازی مسکن روستایی، میزان این کار را در کشور ۵۴ درصد و در استان ۷۰ درصد اعلام کرد. او با ذکر این نکته که لازمه ماندن مردم در روستاها، آباد کردن آن‌هاست، افزود: ۲۳۱۸ روستای استان فارس دارای طرح هادی مصوب هستند که از این تعداد ۱۴۱۶ طرح هادی روستایی بازنگری شده و ۳۵۰ طرح هم در دستور کار داریم که دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصد است. حمیدی با بیان اینکه تا پایان سال مالی ۱۴۰۴، بازنگری طرح‌های هادی روستایی در فارس را به نقطه امن و اطمینان خواهیم رساند، به بحث آسفالت معابر روستایی اشاره کرد و گفت: در بحث جذب اعتبارات قیر در بخش آسفالت روستایی در کشور رتبه نخست داریم و تاکنون ۷میلیون مترمربع از معابر روستایی فارس آسفالت شده است. مدیرکل بنیاد مسکن فارس با تصریح اینکه سالانه در قریب یک‌هزار تا ۱۲۰۰ نقطه روستایی استان طرح عمرانی اجرا می‌شود، گفت: هر سال در ۵۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار یک طرح بهسازی اجرا می‌شود.
 صدور 10هزار سند روستایی در سال
وی همچنین از صدور ۴۵۰هزار سند روستایی و شهرهای بالای ۲۰هزار نفر جمعیت در استان فارس خبر داد و گفت: به طور کلی سالانه بیش از ۱۰هزار سند روستایی صادر می‌کنیم.حمیدی با بیان اینکه بنیاد مسکن بزرگ‌ترین دستگاه اجرایی کشور به‌لحاظ تعداد و پراکندگی پروژه‌هاست، گفت: امسال با کمک نمایندگان مجلس، اعتبارات خوبی به بنیاد مسکن تخصیص یافته است؛ به طوری که اعتبار مصوب ما تا این ساعت ۸۶۰میلیارد تومان است که از این میزان ۶۲۲میلیارد تومان تخصیص در قالب پروژه‌های بنیاد است. وی میزان تخصیص اعتبارات در سال گذشته را ۴۰ درصد و امسال را ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: سال مالی در بنیاد مسکن از ۳۱ شهریور یک سال تا ۳۱ شهریور سال دیگر تعریف می‌شود؛ یعنی این اعتبارات مربوط به اعتبارات سال مالی ۱۴۰۳ است و تا پایان شهریور ۱۴۰۴ این اعتبار را خواهیم داشت. مدیرکل بنیاد مسکن فارس میزان تحقق در بخش صدور سند روستایی را ۱۰۰درصد، در حوزه عمران روستایی ۱۴۷ درصد و در فعالیت‌های بودجه‌ای ۱۴۷ درصد اعلام کرد و گفت: در بازسازی مسکن روستایی ما با شعار «حمایت، هدایت و نظارت» اولین دستگاهی هستیم که بعد از وقوع حوادثی نظیر سیل و زلزله در منطقه حضور می‌یابیم و با اعتبارات خودمان مشغول به کار می‌شویم. به عنوان مثال، اکنون در منطقه دژگاه دهرم فراشبند مشغول به فعالیت هستیم، اما هنوز اعتبارات بازسازی منازل زلزله‌زده دژگاه در دولت تأیید نشده است. با این وجود ما کار خود را انجام می‌دهیم؛ زیرا نمی‌توانیم مردم را معطل اعتبارات نگه‌داریم. حمیدی با بیان اینکه میزان مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی در کشور ۵۴ درصد است، اما در فارس حدود ۷۰ درصد است، به بحث نهضت ملی مسکن روستایی اشاره کرد و افزود: به طور کلی در بحث مسکن روستایی دارای رتبه کشوری هستیم.
 هشت‌هزار واحد مسکن آماده افتتاح است
وی بیان کرد: در بحث نهضت ملی مسکن روستایی کار احداث ۱۵هزار واحد مسکونی تمام شده است که ۷۲۰۰ واحد آن را در سفر شهید رئیسی به فارس افتتاح کردیم و اکنون قریب هشت‌هزار واحد دیگر آماده افتتاح داریم که منتظر سفر مسئولان کشوری به استان فارس هستیم. حمیدی از بهسازی ۸۵ درصد روستاهای استان خبر داد و گفت: برخی روستاها کد پروژه دارند و اعتبار می‌گیرند اما برخی روستاها هنوز کد پروژه ندارند و باید در کمیسیون ۲۳ قرار گیرند تا بتوانند کد پروژه بگیرند؛ لذا باید تلاش کنیم تا روستاهایی که در سنوات قبل اعتبار عمرانی را جذب کرده‌اند، جای خود را به دیگر روستاهایی که کد پروژه ندارند، بدهند؛ اما با این وجود بنیاد مسکن به دلیل وظیفه محرومیت‌زدایی که دارد، در روستاهایی که کد پروژه هم نداشتند، کار انجام داده است. مدیرکل بنیاد مسکن فارس همچنین به نهضت ملی مسکن شهری نیز اشاره کرد و افزود: تا امروز قرارداد ۲۰هزار واحد نهضت ملی مسکن شهری در فارس با بانک‌ها منعقد شده که ۱۵هزار واحد آن مربوط به بنیاد مسکن است. وی بیان کرد: در سبد بنیاد مسکن تعداد ۲۷هزار متقاضی نهضت ملی مسکن شهری تأیید شده که آورده اولیه را به حساب ریخته‌اند که مبلغ این آورده ۴۰میلیون تومن بوده است. ۲۶هزار واحد تاکنون پروانه ساخت اخذ کرده‌اند و ۲۲هزار نفر هم کار احداث مسکن را آغاز کرده‌اند. تا قبل از عید نوروز ۱۵هزار نفر متقاضی وام مسکن داشتیم و هفت‌هزار متقاضی هم بدون وام کار ساخت مسکن ملی خود را شروع کرده‌اند.
 شناسایی 2500 هکتار اراضی ملی در روستاهای مستعد
مدیرکل بنیاد مسکن فارس همچنین به بحث الحاق اراضی به محدوده روستاها اشاره کرد و افزود: ۲۵۰۰ هکتار اراضی ملی را در روستاهای مستعد فارس شناسایی کردیم و بحث الحاق آن‌ها به روستاها را در شورای مسکن مطرح کرده و تأییدیه گرفتیم تا به محدوده روستاها الحاق شوند و در نهایت این اراضی را به جوانان بومی روستا با شرایط مخصوص واگذار خواهیم کردیم که در این بحث نیز ۶۰هزار متقاضی داریم. وی در ادامه سخنان خود از تدوین سند راهبردی ۵ساله بنیاد مسکن خبر داد و گفت: هدف از طراحی این سند آن است که بتوانیم با روش و استراتژی درست چند هدف را محقق کنیم.حمیدی همچنین با اشاره به نخستین پرینتر سه‌بعدی در بنیاد مسکن کشور تصریح کرد: هیچ استانی فعلاً این پرینتر را در اختیار ندارد؛ اما تلاش می‌کنیم یکی از این پرینترها را به فارس بیاوریم تا کمی به سمت صنعتی‌سازی احداث مسکن حرکت کنیم.
 بیمه روستا در برابر حوادث
در ادامه این نشست خبری، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس، ضریب مقاوم‌سازی مساکن روستایی در فارس را ۷۱ درصد اعلام کرد و افزود: البته آمار مقاوم‌سازی در مساکن شهری این‌گونه نیست. فرج‌الله نصیری گفت: در بنیاد مسکن و در قالب طرح هادی روستایی کمک کردیم تا مسکن مردم در روستاها در برابر حوادث بیمه شوند و این کار را در بخش پیشگیری و جلوگیری از ورود سیلاب‌ها به روستاها و... دنبال کردیم. 
وی با بیان اینکه در رابطه با زلزله نیز تاکنون طرح‌های مختلفی برای بهسازی، مقاوم‌سازی و نوسازی مساکن روستایی ارائه کرده‌ایم، افزود: طبق سرشماری سال ۹۵، تقریباً ۳۷۶هزار واحد مسکونی روستایی در روستاهای فارس داریم که تا امروز، ۲۶هزار و ۷۸۰ واحد آن مقاوم‌سازی یا بازسازی شده یا اینکه به آنان تسهیلات مقاوم‌سازی اعطا کردیم.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس به زلزله دژگاه دهرم فراشبند که در دی سال گذشته رخ داد، اشاره کرد و گفت: در این منطقه تعدادی از منازل مسکونی روستایی به‌طور کامل تخریب شد که اکنون کار ساخت منازل مسکونی روستایی را به‌صورت اسکلت پیش‌ساخته در دست انجام داریم. وی همچنین به نهضت ملی مسکن روستایی اشاره کرد و افزود: ۳۲هزار و ۸۵۹ واحد نهضت ملی مسکن را در روستاها شناسایی کردیم که از ابتدای شروع به کار این نهضت که سال ۱۴۰۰ بوده است، تاکنون برای ۳۱هزار واحد مسکونی عقد قرارداد داشتیم و عملیات اجرایی ۲۸هزار واحد آن نیز آغاز شده است.
 ارائه تسهیلات بانکی به مسکن روستایی
نصیری میزان تسهیلات بانکی برای ۳۱هزار واحد نهضت ملی مسکن روستایی در استان را ۱۱هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هزار و ۲۷۱ نفر ناظر در سطح روستاهای استان داریم تا این طرح به‌صورت فنی پیش برود. معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن فارس همچنین این نکته را یادآور شد که تمام فعالیت‌های ما در مسکن روستایی به‌صورت مشارکت‌محور است؛ یعنی هم مردم و هم دولت در آن‌ها مشارکت دارند. وی از انعقاد تفاهم‌نامه مشترک با بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و بسیج سازندگی برای تأمین مسکن نیازمندان در استان خبر داد و گفت: در سال گذشته سه‌میلیارد تومان با همکاری این نهادها برای احداث ۳۶۹ واحد مسکن روستایی اختصاص داده شد. نصیری بیان کرد: به‌طور کلی ۳۸هزار و ۲۰۰میلیون تومان تسهیلات بلاعوض مسکن در اختیار نیازمندان استان قرار گرفت که بیش از یک‌هزار واحد مسکونی تاکنون ساخته شده است. وی با بیان اینکه هزار و ۸۲۰ فقره تسهیلات ارزان‌قیمت مسکن به صورت قرض‌الحسنه در اختیار روستائیان قرار دادیم، گفت: به‌طور کلی تسهیلاتی که در کشورمان برای مسکن اختصاص می‌یابد، سود ۲۳ درصد دارد؛ اما مردم تنها پنج درصد این سود را پرداخت می‌کنند و مابقی سود را دولت پرداخت می‌کند.
 خبرنگاران جهادگران عرصه خدمت هستند
حجت‌الاسلام سید علی نجفی مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در بنیاد مسکن فارس با تأکید بر اینکه خبرنگاری در جامعه اسلامی و زیر پرچم جمهوری اسلامی و منشور حکومت اسلامی شغلی مقدس است، اظهار داشت: قلم زدن در این عرصه می‌تواند خلأ‌های توسعه را به مسئولان گوشزد کند. در بسیاری از مناطق روستایی تأثیر یک خبر باعث شتاب‌بخشی به اجرای طرح‌های توسعه شده است.
حجت‌الاسلام نجفی ادامه داد: ما باید از همه ظرفیت‌های رسانه‌ای استان در راستای تبیین افکار عمومی و انعکاس عملکردها استفاده کنیم. خبرنگاران جهادگران عرصه خدمت هستند و به عنوان چشم تیزبین در جامعه ما مسائل و مشکلات را رصد و اطلاع‌رسانی می‌کنند. یکی از افتخارات بنیاد مسکن این است که در کنار این قشر خدوم در دورترین مناطق محروم استان حضور فعال دارد. 
در ادامه این نشست، معاونان بنیاد مسکن استان و مدیر حساب 100 امام راحل نیز گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده ارائه دادند و به ترسیم نقشه راه برای حرکت در سال 1404 پرداختند.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی