جلوگیری از کاهش حافظه در پیری با مصرف سیب، توت و چای، روزنامه شیراز نوین
پژوهشها نشان میدهد که مصرف چای، سیب و انواع توتها میتواند از کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا و بهنقل از گاردین، تحقیقات نشان داده است که افراد ۷۱ ساله با مصرف زیاد فلاوانول عملکرد حافظه بهتری داشتند.
تحقیقات نشان میدهد افرادی که رژیم غذایی غنی از فلاوانولها که در چای، سیب و انواع توتها یافت میشود، دارند کمتر در معرض از دست رفتن حافظه مرتبط با افزایش سن قرار میگیرند.
یک مطالعه سهساله بر روی ۳۵۶۲ نفر که سن آنها حدود ۷۱ سال بود، نشان داده است که افراد با مصرف منظم فلاوانول بالا نسبت به سایرین عملکرد حافظه هیپوکامپ بهتری دارند؛ هیپوکامپ بر ایجاد حافظهی کوتاه مدت نقش دارد.
این تحقیق که در مجله «Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شده است، نشان میدهد که مصرف مکمل ۵۰۰ میلیگرمی فلاوانول در روز می تواند تأثیر منفی مصرف کمفلاوانول در افراد مسن را بر عملکرد حافظه معکوس کند.
با این حال، محققان تأکید کردند که مکملهای فلاوانول تأثیری بر افرادی که کمبود فلاوانول ندارند، نخواهد داشت. اکثر افراد مسن در بریتانیا در حال حاضر مقادیر زیادی فلاوانول را از طریق چای، سیب و انواع توتها مصرف میکنند.
اسکات اسمال(Scott Small)، دانشمند ارشد و استاد عصبشناسی در دانشگاه کلمبیا، میگوید: این یافتهها بخشی از تحقیقات رو به رشدی را تشکیل میدهند که آشکار میکنند که مواد مغذی مختلفی برای تقویت ذهن ما در پیری مورد نیاز است.
دانشمندان به طور تصادفی افراد بزرگسال سالم را برای دریافت روزانه ۵۰۰ میلیگرم مکمل فلاوانول یا یک قرص ساختگی بیفایده به مدت سه سال انتخاب کردند. شرکتکنندگان در طول دوره پژوهش چندین تست حافظه انجام دادند و نظرسنجیهایی را پر کردند که رژیم غذایی آنها را ارزیابی میکرد.
محققان گفتند که نمرات حافظه برای گروهی که قرص فلاوانول مصرف میکردند فقط اندکی بهبود یافت، اما در آن گروه زیرمجموعهای از افرادی بودند که رژیم غذایی ضعیفی از نظر مصرف فلاوانول در ابتدای مطالعه داشتند که نمرات حافظه آنها به طور میانگین ۱۰.۵ درصد در مقایسه با دارونما و ۱۶ درصد در مقایسه با شروع مطالعه افزایش یافت.
در این تحقیق که توسط شرکت تولیدکننده مواد غذایی Mars تأمین مالی میشود از فلاوانولهای استخراجشده از کاکائو استفاده شد، اگرچه نویسندگان مطالعه گفتند که بعید است مصرف شکلات سطح فلاوانولهای کافی را فراهم کند، زیرا این فلاوانولها در طول فرآیند فرآوری از بین میروند.
گانتر کانله(Gunter Kuhnle)، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ریدینگ و یکی از محققان این مطالعه، گفت: نتایج نشان میدهد که مقدار بهینهای از فلاوانول در رژیم غذایی وجود دارد که روزانه حدود ۵۰۰ میلیگرم است.
دانشمندان در مورد اینکه آیا مصرف مکملهای فلاوانول ایده خوبی برای افراد مسن است یا خیر، اختلاف نظر داشتند.
پروفسور آدین کسیدی(Aedin Cassidy)، رئیس تغذیه و پزشکی پیشگیرانه در دانشگاه کوئینز بلفاست گفت: این یک مطالعه بسیار مهم بود، به خصوص که دوز مورد نیاز برای بهبود سلامت مغز به آسانی قابل دستیابی بود.
او افزود: بهعنوان مثال، یک فنجان چای، شش مربع شکلات تلخ، دو وعده توت و سیب با هم حدود ۵۰۰ میلیگرم فلاوانول را فراهم میکنند.
ایان جانسون(Ian Johnson)، محقق بازنشسته در مؤسسه کوادرام در نوریچ تأکید کرد: تحقیقاتی بزرگ و دقیق انجام شده که بر شواهد قبلی که اهمیت رژیم غذایی را بهعنوان یک عامل حمایتکننده از سلامت شناختی در پیری نشان میدادند، میافزاید. وی ادامه داد: احتمالاً مطالعات بیشتری برای بررسی عمیق مزایای مکملهای فلاوانول باید انجام شود.
با این حال، دیوید کورتیس(David Curtis)، استاد افتخاری مؤسسه ژنتیک کالج دانشگاهی لندن گفت: این مطالعه نشان داد که کسانی که برای سالها مکمل فلاوانول مصرف میکردند تقریباً عملکرد حافظه مشابهی با کسانی داشتند که دارونما مصرف میکردند؛ این مطالعه شواهدی از مفید بودن مصرف فلاوانول ارائه نمیدهد و نیازی به تغییر رژیم غذایی خود نیست. کارل هاجتس(Carl Hodgetts)، مدرس ارشد علوم اعصاب شناختی در رویال هالووی، دانشگاه لندن نیز عنوان کرد: تحقیق در مورد رابطه بین تغذیه و مغز میتواند به مبارزه با زوال عقل کمک کند. این مطالعه جالبی بود که شروع به پرداختن به چنین سؤالاتی کرد، اما او با این نتیجهگیری که مکملهای فلاوانول بر عملکرد هیپوکامپ تأثیر میگذارند، مخالف بود زیرا برای اثبات این موضوع به اسکن مغز (MRI) نیاز است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین