[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۵
  • دوره جدید

مصرف دو وعده گوشت در هفته ریسک دیابت را افزایش می‌دهد، روزنامه شیراز نوین

طبق یک مطالعه جدید، تنها مصرف دو وعده گوشت قرمز(فرآوری‌شده یا فرآوری‌نشده) در هفته می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۶۲ درصد افزایش دهد.
به گزارش مهر به‌نقل از مدیسن نت، «شیائو گو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، می‌گوید: افزایش نسبی مصرف گوشت، حتی با دو وعده گوشت قرمز در هفته با افزایش خطر ابتلا به دیابت همراه است. یافته‌های ما نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مصرف متوسط غذاهای لبنی، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.
گو می‌افزاید: یک وعده گوشت قرمز فرآوری‌نشده حدود ۸۵ گرم گوشت گاو یا بره است؛ یک وعده گوشت قرمز فرآوری‌شده هم حدود ۲۸ گرم بیکن یا ۵۷ گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده است.
او می‌افزاید: گوشت قرمز معمولاً سرشار از چربی اشباع‌شده است و چربی اشباع‌نشده چندگانه کمی دارد.
وی توضیح داد: مطالعات نشان داده است که چربی اشباع‌شده می‌تواند عملکرد سلول‌های بتا و حساسیت به انسولین را کاهش دهد که منجر به دیابت نوع ۲ می‌شود.
گو می‌گوید: گوشت قرمز همچنین دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد و عملکرد سلول‌های بتا را از طریق محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل می‌کند. در مورد گوشت‌های قرمز فرآوری‌شده، نیترات‌ها و فرآورده‌های جانبی آن نیز زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین می‌شود.
برای این مطالعه، محققان داده‌های مربوط به حدود ۲۱۷۰۰۰ شرکت‌کننده را جمع‌آوری کردند.
رژیم غذایی آنها تا ۳۶ سال با پرسش‌نامه‌های غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت؛ در این مدت بیش از ۲۲۰۰۰ شرکت‌کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری‌شده با ۴۶ درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری‌نشده با ۲۴ درصد افزایش خطر مرتبط است.
آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. به گفته محققان، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.
گو عنوان می‌کند: پروتئین‌های گیاهی مانند آجیل و حبوبات از جمله سالم‌ترین منابع پروتئینی هستند.
وی ادامه می‌دهد: پیشگیری از دیابت مهم است، زیرا این بیماری به خودی خود یک بار جدی بوده و همچنین یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.
او تصریح می‌کند: یافته‌های ما قویاً تأیید می‌کند که اتخاذ این راهکار غذایی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و پیامدهای آن در افراد کمک می‌کند که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود می‌بخشد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی