طرز تهیه کلم پلو شیرازی ، روزنامه شیراز نوین
کلم پلو یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با مواد متنوعی طبخ میشود؛ برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحلهبهمرحله طرز تهیه کلم پلو شیرازی در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۴ پیمانه
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
سبزی کلم پلو: ۶۰۰ گرم
کلم برگ سفید: ۱ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد متوسط
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلسیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه کلم پلوی مجلسی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن حدود ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در آب و نمک می خیسانیم. توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج بستگی به تازگی برنج دارد و هر چقدر برنج تازهتر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب می ریزیم؛ سپس تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت میدهیم تا طلایی شود، اکنون پیاز را از داخل تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله کلم برگ را با دقت میشوییم، سپس به صورت خلالی ریز و یکدست خرد میکنیم؛ در ادامه مقداری روغن در تابهای که پیاز را سرخ کرده بودیم، میریزیم و کلمهای خردشده را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
مرحله چهارم
برای گرفتن بوی کلم مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا با کلم ترکیب شود. حرارت زیر تابه را کم میکنیم و درتابه را چند دقیقه میگذاریم تا کلمها آب بیندازند و نرم شوند، سپس نمک و آب لیموترش را اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در ادامه سبزی را خرد کرده و به همراه پیاز داغ که در مرحله اول درست کردیم به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا مواد با هم ترکیب شوند؛ سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم و به سراغ درست کردن برنج میرویم.
مرحله ششم
برای آماده کردن برنج ابتدا یک قابلمه را نیمه پر از آب میکنیم و مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه میکنیم، سپس روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیسکرده را داخل قابلمه میریزیم.
مرحله هفتم
زمانی که اطراف دانههای برنج کاملاً نرم و مغز برنج سفت بود، باید آنرا آبکشی کنیم. حالا قابلمهای که برای پخت کلم پلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن کف آن میریزیم، سپس تهدیگ را به انتخاب خود، سیبزمینی یا نان لواش قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا یک لایه نازک از برنج روی تهدیگ میریزیم و روی آن را کمی از مخلوط کلم سرخشده میریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و کلم سرخشده را به صورت لایه به لایه داخل قابلمه میریزیم و لایه آخر حتماً باید برنج ساده باشد.
مرحله نهم
حالا روی در قابلمه دمکنی قرار داده و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در حین دم کشیدن برنج کوفتههای قلقلی را درست میکنیم. پیاز باقیمانده را با رنده ریز رنده میکنیم و آب آن را با فشار دست میگیریم.
مرحله دهم
حالا پیاز آب گرفته را به همراه گوشت چرخکرده ترکیب میکنیم، سپس مقداری نمک، فلفلسیاه و زردچوبه اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه ورز میدهیم تا مایه کوفته قلقلی منسجم شود. اگر مایه شل بود میتوانید کمی آرد اضافه کنید تا منسجم شود.
مرحله یازدهم
وقتی مایه کوفته قلقلی آماده شد، آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم؛ پس از گذشت این زمان از یخچال خارج میکنیم و به شکل کوفتههای ریز شکل میدهیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم تا برنج دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از اینکه برنج دم کشید و به طور کامل آماده شد، آن را به آرامی داخل قابلمه مخلوط میکنیم تا کلم و برنج یکدست شوند، سپس در دیس میکشیم. برای تزیین کلم پلو هم از کوفتههای قلقلی به سلیقه خود استفاده میکنیم.
سبزی مخصوص کلم پلو
سبزی مخصوص کلم پلو ترکیبی از شوید، تره، ریحان و ترخون میباشد؛ به صورتی که اندازه تره و ریحان باید مساوی باشد، اندازه شوید باید کمتر از تره و ریحان باشد و ترخون هم فقط برای طعمدهی مقداری کمی استفاده شود؛ چون ترخون اگر زیاد باشد غذا را تلخ میکند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین