طرز تهیه کوفته تبریزی، روزنامه شیراز نوین
کوفته تبریزی یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز میباشد. این کوفته خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است اصالتی تبریزی دارد و در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه میشود؛ جالب است بدانید در برخی رستورانهای قدیمی هنوز این کوفته را به روش اصیل و قدیمی تبریزی درست میکنند؛ به این صورت که بهجای چرخ کردن گوشت، آن را در هاونهای بزرگ میریزند و به صورت دستی میکوبند. اگر دوست دارید این کوفته را با روش قدیمی نوش جان کنید، حتماً باید به رستورانهای سنتی شهر تبریز سر بزنید. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحلهبهمرحله طرز تهیه کوفته تبریزی در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم برای 8 نفر
برنج: ۱ لیوان
لپه: ۱ لیوان
گوشت چرخکرده: ۱ کیلوگرم
سبزی کوفته: ۵ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
تخممرغ: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
زعفران: ۱ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری
تره و مرزه: ۱ قاشق غذاخوری
تخممرغ آبپز: به تعداد کافی
زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
آلو و گردو: به اندازه کافی
نمک و فلفلسیاه: به اندازه کافی
روغن و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه
مرحله اول
برای تهیه کوفته تبریزی سنتی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب میخیسانیم و در صورت امکان هر یک ساعت یکبار آب درون کاسه را تعویض میکنیم تا نفخ لپه به طور کامل برطرف شود.
مرحله دوم
در این مرحله پس از خیساندن لپه آن را آبکشی میکنیم، سپس به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا لپه ها نیمپز شوند. بعد آنها با آب سرد آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله قابلمه را مجدداً روی حرارت قرار میدهیم و دو لیوان آب به همراه مقداری نمک اضافه میکنیم؛ پس از اینکه آب جوش آمد برنج را می شوییم و به قابلمه اضافه میکنیم. زمانی که برنج کمی نرم شد آن را آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشتکوب میکوبیم تا کمی خرد شوند؛ البته نباید برنج و لپه را به طور کامل له کنیم. اگر تمایل دارید بین کوفتهها تخممرغ قرار دهید در این مرحله به تعداد کافی تخممرغ هم آبپز کنید.
مرحله پنجم
برای این منظور تخم مرغها را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و در آن را میبندیم سپس داخل آب جوش قرار میدهیم تا آبپز شوند، پس از اینکه تخممرغها به طور کامل پختند پوست آنها را میگیریم و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
برای تهیه سس کوفتهها در یک قابلمه مناسب ۴ لیوان آب میریزیم و اجازه میدهیم آب به جوش بیاید، سپس تره و مرزه خردکرده را به همراه رب گوجهفرنگی، پیازداغ، دارچین و مقداری نمک و فلفلسیاه اضافه میکنیم
مرحله هفتم
اجازه میدهیم سس با حرارت ملایم غلیظ شود و به غلظت مناسب برسد. در مرحله بعدی پیاز را با رنده ریز رنده کرده و پس از اینکه با فشار دست آبش را به طور کامل گرفتیم به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، فلفلسیاه و زردچوبه به گوشت اضافه و خوب مخلوط میکنیم. در ادامه گوشت را به همراه دیگر مواد به مدت ۵ دقیقه با دست ورز میدهیم تا کاملاً منسجم و یکدست شود.
مرحله نهم
در ادامه مخلوط برنج و لپه را اضافه میکنیم و مجدداً مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز میدهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند. سبزی کوفته را پس از شستوشو به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت چرخکرده اضافه میکنیم.
مرحله دهم
در ادامه تخممرغها را اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. در این مرحله باید کوفتهها را درست کنیم؛ برای این منظور به اندازه کف دست از مایه کوفته برمیداریم و کمی ورز میدهیم.
مرحله یازدهم
سپس یک تخممرغ آبپز به همراه مقداری گردو، زرشک و آلو وسط آن قرار داده و با دست کوفته را به صورت گرد شکل میدهیم. پس از اینکه تمام کوفتهها را درست کردیم آنها را داخل قابلمه سس میچینیم.
مرحله دوازدهم
نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قُل خوردن باشد، زیرا باعث باز شدن کوفتهها میشود؛ پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفتهها را بپزیم تا پس از پخت کاملاً سالم و منسجم باقی بمانند.
مرحله سیزدهم
توجه داشته باشید تا ۱۵ دقیقه اول به هیچوجه کوفتهها را دستکاری نکنید، زیرا ممکن است باز شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه میتوانید کوفتهها را در قابلمه بچرخانید تا تمام قسمتهای کوفتهها به صورت یکنواخت پخته شوند.
مرحله چهاردهم
حدود یک ساعتونیم زمان نیاز است تا کوفتهها به طور کامل پخته شوند؛ پس از اینکه کوفتهها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرمان میچینیم و سس باقیمانده را روی کوفتهها میریزیم. برای تزیین کوفته میتوانیم از پیازداغ، زرشک و گردو استفاده کنیم.
نکات کلیدی
طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ
اگر به هر دلیلی نمیتوانید از گوشت قرمز برای درست کردن کوفته تبریزی استفاده کنید، میتوانید گوشت سینه مرغ را جایگزین کنید. تنها کاری که باید کنید این است که قطعات گوشت مرغ را چرخ کنید و مانند دستور بالا عمل کنید، زیرا دستور تهیه کوفته تبریزی با گوشت یا مرغ تفاوتی با هم ندارد.
سبزی مخصوص کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی از سبزیجاتی مانند گشنیز، نعناع، ترخون، مرزه و جعفری استفاده می شود؛ البته در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی برای تهیه این کوفته از سبزیجات محلی هم استفاده میکنند که باعث خوشمزهتر شدن کوفتهها میشود.
دلایل باز شدن کوفته تبریزی
یکی از مهمترین دلایل باز شدن کوفته تبریزی این است که مواد آن را کم یا زیاد کنیم؛ یکی از موادی که اگر بیش از اندازه در کوفته استفاده شود، باعث باز شدن کوفته میشود، لپه است. یکی دیگر از مهمترین دلایل باز شدن کوفته این است که مایه آن به خوبی ورز داده نشده باشد.
عطر کوفته تبریزی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جایی کوفته تبریزی میل کرده باشید و عطر و طعم آن همیشه در خاطرتان مانده باشد؛ یکی از مهمترین دلایل عطر و طعم خوب کوفته این است که از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین