خواص دارویی گیاه خرفه، روزنامه شیراز نوین
تخم خرفه، تصفیهکننده خون و رفعکننده تشنگی است و برای سرفه میتواند مفید باشد. در طب سنتی بهعنوان تببر، ضدعفونیکننده، ضد بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین C، ضداسپاسم، مدر و ضدکرم استفاده میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، تخم خرفه، تصفیهکننده خون و رفعکننده تشنگی است و برای سرفه میتواند مفید باشد. در طب سنتی بهعنوان تببر، ضدعفونیکننده، ضد بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین C، ضداسپاسم، مدر و ضدکرم استفاده میشود.
خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه است و در درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار مؤثر است.
این گیاه در مصرف داخلی قطعکننده و بندآورنده خونریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماریهای کبدی مفید است.
از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده میشود.
مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت رودهها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است.
جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوههای ترش و یا علت دیگری ایجاد شده است را رفع میکند؛ البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد میکند.
ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده میشود؛ ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی میشود.
گفتنی است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماریهای تبدار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده میشود.
خرفه در بیماران آسمی اثر گشادکننده مجاری تنفسی را دارد و همچنین خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیده شده است.
از عصاره خرفه برای رفع التهابات گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده میشود.
لازم به ذکر است که افراد سردمزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین