چه افرادی باید در مصرف تخممرغ احتیاط کنند؟، روزنامه شیراز نوین
تخم مرغ بالاترین منبع پروتئین با جذب بالا بوده و حاوی ۹ اسید امینه ضروری است که یک غذای ارزشمند محسوب میشود. ترکیب چربی تخم مرغ به صورت یکسوم چربی اشباع و دوسوم چربی غیراشباع است که تنها ۷۲ کیلو کالری انرژی تولید میکند.
به گزارش ایسکانیوز، تخم مرغ به دلیل دارا بودن ۲۱۰ میلیگرم کلسترول در دهههای گذشته جایگاه خوبی در سفرههای مردم نداشته است؛ چراکه تصور میشد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی عروقی افزایش مییابد. اما مطالعات انجامشده نشان میدهد مصرف تخم مرغ در گروههای جمعیتی مختلف دنیا و در داخل یک گروه جمعیتی خاص ارتباطی با کلسترول خون ندارد؛ همچنین در بروز بیماریهای قلبی در افرادی که یک عدد تخم مرغ در هفته و کسانی که یک عدد تخم مرغ در روز استفاده میکنند، ارتباطی مشاهده نشده است. تغذیه با تخم مرغ نه تنها بر روی احتمال بروز بیماریهای قلبیعروقی اثری ندارد، بلکه باعث کاهش پاسخ التهابی در بدن
میشود.
آنچه که موجب افزایش کلسترول خون میشود، اسیدهای چرب اشباع به ویژه نوع ترانس است. تنها یکسوم اسیدهای چرب موجود در تخم مرغ از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخم مرغ در بدن تولید میشود از نوع کلسترول خوب است.
توصیه میشود مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف نشود و محدودیت مصرف و مقدار مصرف آن، با نظر پزشک معالج کاهش یابد. حتی در بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی تا حدود سه عدد در هفته پیشنهاد میشود؛ البته در آنصورت باید از خوردن غذاهای پرچرب و پرنمک نیز همراه تخم مرغ خودداری شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین