[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۶
  • دوره جدید

طرز تهیه هواری گوشت، روزنامه شیراز نوین

هواری گوشت از غذاهای خوش‌مزه و بسیار محبوب در جنوب کشورمان است که با دستورهای متنوعی درست می‌شود؛ برای مشاهده آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه هواری گوشت در ادامه با ما همراه باشید:
 
 مواد لازم برای 4 نفر
برنج: ۳ پیمانه
گوشت: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
فلفل سبز تند: ۲ عدد
برگ بو ۳ عدد
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری
نخود پخته: ۱ لیوان
سیب‌زمینی: ۲ عدد
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
پودر لیموعمانی: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
ادویه پلویی: به میزان لازم
پودر زنجبیل و جوز هندی: به میزان لازم 

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه هواری گوشت خوش‌مزه ابتدا پیازها را شسته و پوست بگیرید، سپس به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید؛ البته می‌توانید حتی پیاز را با رنده درشت رنده کنید. در ادامه پیاز خردشده را بر روی حرارت کمی تفت دهید تا شفاف شود.
 مرحله دوم
سپس سیر را خرد یا رنده کرده و به پیازهای در حال تفت خوردن اضافه کنید؛ بعد از اینکه کمی تفت خورد به آن زردچوبه اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز و سیر حسابی طلایی شد هم گوشت را به پیازداغ اضافه کنید.
 مرحله سوم
بر روی گوشت زردچوبه، فلفل‌سیاه و لیموعمانی بپاشید و کمی گوشت را تکان دهید تا همه طرف آن تغییر رنگ دهد. به گوشت پودر زنجبیل و جوز هندی را نیز اضافه کنید؛ فلفل سبز را می‌توانید درسته و یا خردکرده به مواد اضافه کنید.
 مرحله چهارم
بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، زعفران را اضافه کنید.؛ در این مرحله گوشت سرخ شده است و به دلیل ادویه‌های گوناگونی که به آن زده‌ایم تا حدودی مزه‌دار نیز شده است. رب گوجه‌فرنگی در هواری گوشت برای خوش‌رنگ‌تر کردن پلو استفاده می‌شود.
 مرحله پنجم
اکنون رب گوجه‌فرنگی را کمی تفت داده و سپس آن را به مواد درون تابه اضافه می‌کنیم؛ کمی مواد را هم بزنید تا تمام مواد به رب گوجه‌فرنگی آغشته شود. برای هواری گوشت باید برنج را به شکل کته تهیه کنید.
 مرحله ششم
وقتی گوشت تا حدودی رنگ گرفت به مواد درون تابه آب جوش اضافه می‌کنیم؛ این آب باید کمی بیشتر از مقدار آبی باشد که معمولاً به خورشت‌ها اضافه می‌کنیم. برنج هواری گوشت نیز باید درون همین آب بپزد و دم بکشد.
 مرحله هفتم
بعد از اضافه کردن آب‌جوش، در ظرف را بسته و اجازه دهید تا چند ساعتی بپزد؛ یادتان باشد که به هیچ‌وجه نباید در این مرحله به گوشت نمک بزنید؛ چراکه باعث دیرپز شدن آن می‌شود. حتماً گوشت را بر روی حرارت ملایم و به آهستگی بپزید تا حسابی مغزپخت شود.
 مرحله هشتم
در اواخر پخت گوشت، سیب‌زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید؛ البته بهتر است کمی درشت باشد. حالا سیب‌زمینی را نیز به مواد درون ظرف اضافه کنید.
 مرحله نهم
در بعضی از دستور پخت‌های هواری گوشت؛ توصیه می کنند که سیب‌زمینی را جدا سرخ کنید و به‌عنوان تزئین در کنار هواری بگذارید؛ در هر صورت انتخاب با خودتان است. 
 مرحله دهم
بعد از اینکه خیالتان از پختن گوشت آسوده شد، کمی نمک به آن اضافه کنید و سپس نخود پخته‌شده را به همراه برنج خیس‌خورده به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را اضافه کردید، مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و مقدار آب درون ظرف را اندازه بگیرید.
 مرحله یازدهم
برای درست کردن یک کته خوش‌مزه آب روی برنج باید به اندازه یک بند انگشت باشد؛ هنگام خرید برنج می‌توانید در این‌باره از فروشنده سؤال بپرسید. بعضی از انواع برنج به آب کمتری برای پخت نیاز دارند و در غیر این‌صورت شفته می‌شوند.
 مرحله دوازدهم
اجازه دهید تا برنج حسابی دم بکشد و بعد از کشیده شدن آب برنج ادویه پلویی را به هواری اضافه کنید. 
در صورت تمایل و برای مجلسی‌تر شدن هواری گوشت، می‌توانید کمی روغن نیز بر روی برنج بریزید. بعد از دم کشیدن برنج می‌توانید آن را در دیس برگردانده و سرو کنید.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی