[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۰۹۴
  • دوره جدید

طرز تهیه باسترما پلو، روزنامه شیراز نوین

باسترما پلو یکی از غذاهای محلی و سنتی اردبیل است که روش پخت این غذای خوشمزه و لذیذ آذری بسیار ساده و راحت است و با کمترین مواد در دسترس آماده می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باسترما پلو در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای ۴ نفر
برنج محلی:۴ پیمانه
ران مرغ:۴ عدد
کره محلی یا معمولی:۵۰ گرم
زعفران دم کرده:نصف فنجان
روغن زیتون:۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع:به میزان لازم
آب‌لیموی تازه:۳ قاشق غذاخوری
آب، زردچوبه و دارچین:به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه:به میزان لازم
سیب زمینی در صورت نیاز:    ۱ عدد

 طرز تهیه
 مرحله اول
در ابتدا برنج را شسته و در یک ظرف مناسب روی آن آب بریزید، مقداری نمک را هم به آن اضافه کنید، ۲ تا ۳ ساعت زمان دهید تا خیس بخورد و دانه‌های برنج قد بکشند.
 مرحله دوم
حالا مرغ‌ها را در یک ظرف با نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، دارچین، زعفران دم کرده، چند قاشق روغن زیتون و آب‌لیموی تازه آغشته کنید و کامل مرینت کنید.
نکته: این غذا را نسبت به ذائقه خود می‌توانید با مرغ، اردک و یا گوشت گوسفند طبخ کنید.
 مرحله سوم
روی ظرف مرغ‌های مرینت شده را با سلفون کاملاً بپوشانید و ۲ تا ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کنند و تکه‌های مرغ کاملاً عطر ادویه‌ها را به خود بگیرند.
 مرحله چهارم
سپس در یک تابه مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، بعد از گرم شدن روغن، هر دو طرف مرغ‌ها را به طور کامل سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
نکته: اگر تکه‌های مرغ درشت بود به اندازه یک لیوان آب هم اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ‌ها بپزند.
 مرحله پنجم
حالا مقداری آب و کمی ‌نمک را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید، وقتی که آب به جوش آمد برنج‌ها را به آن اضافه کنید، بعد از ۷ الی ۸ دقیقه برنج را آبکش کنید.
 مرحله ششم
یک لیوان از آب لعاب برنج را بردارید و در ظرفی با مقداری کره محلی یا کره معمولی آب شده و دو تا سه قاشق زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و کنار بگذارید.
 مرحله هفتم
حالا در یک قابلمه به مقدار کافی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید، سپس مرغ‌ها را کنار هم در کف ظرف بچینید، می‌توانید جای خالی‌ها را با برش‌های سیب‌زمینی پر کنید.
 مرحله هشتم
سپس نصف برنج آبکش شده را روی مرغ‌ها بریزید و با کف قاشق فشار دهید تا مرغ‌ها کاملاً پوشیده از برنج شوند، بعد بقیه برنج را هم ریخته و دوباره با قاشق فشار دهید و صاف کنید.
 مرحله نهم
در این مرحله مخلوط آب لعاب برنج و زعفران و کره را روی برنج بریزید طوری که همه سطح برنج را بگیرد، بعد دم‌کنی را بگذارید و حرارت را کمی‌ زیاد کنید.
 مرحله دهم
وقتی از برنج بخار بلند شد، حرارت شعله را ملایم کنید تا کم‌کم برنج دم بکشد و مرغ‌ها کاملاً پخته و برشته شوند، بعد از حدوداً یک ساعت باسترما پلو آماده است. حالا قابلمه را در ظرف مناسب برگردانید و باسترما پلو خوشمزه را همراه با انواع سالاد و ترشی سرو کنید. نوش جان

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی