[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۷۹۴
  • دوره جدید

طرز تهیه عاشوره ، روزنامه شیراز نوین

عاشوره یکی از غذاهای محلی و خوشمزه ترکیه است که بیشتر در مراسم مذهبی و برای نذری استفاده می‌شود و روش پخت ‌این آش خوش طعم خیلی راحت و سریع است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عاشوره در ادامه با ما همراه باشید.

 مواد لازم برای 6-8 نفر
گندم حلیم:یک و نیم لیوان
نخود:۱ استکان
لوبیا سفید:۱ استکان
برنج ریز یا نشاسته:۳ قاشق غذاخوری
قیسی:۱۵ عدد
انجیر خشک:۱۱ عدد
کشمش زرد:۱ استکان
کشمش ریز سیاه:۱ استکان
شکر:۳ و نیم استکان
پرتقال:۱ عدد
پودر پسته برای تزئین:۱ استکان
بادام بدون پوست:یک و نیم لیوان
فندق بدون پوست:یک لیوان
چوب دارچین:به مقدار دلخواه

 طرز تهیه
 مرحله اول
ابتدا نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس کرده‌اید تا موجب نفخ نشود و سریع‌تر پخته شوند، آبکشی کنید و در قابلمه بریزید و با مقداری آب بگذارید تا خوب بپزند.
نکته: بهتر است چند بار آب نخود و لوبیا را وقتی که گذاشته‌اید خیس بخورند، عوض کنید.
 مرحله دوم
بعد گندم را که از دو تا سه ساعت قبل در آب خیس کرده‌اید، آبکشی کنید و در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب پخته و دانه‌های گندم شکفته شوند.
 مرحله سوم
برنج را هم که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده‌اید، آبکشی کنید و به گندم اضافه کنید، نخود و لوبیا را هم روی گندم بریزید و با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
 مرحله چهارم
همه مواد را با هم مخلوط کنید، بعد یک پرتقال را تمیز بشویید و پوست نارنجی آن را با رنده ریز رنده کنید و به مواد اضافه کنید و آب پرتقال را هم بگیرید و روی مواد بریزید.
 مرحله پنجم
کشمش‌ها را که یک ساعت در آب خیسانده‌اید به مواد اضافه کنید و هم بزنید، بعد قیسی را بشویید و خرد کنید و روی ترکیب مواد بریزید، انجیر‌ها را هم خرد کنید و اضافه کنید.
نکته: برای خوشمزه‌تر شدن عاشوره از ترکیب کشمش زرد و کشمش ریز سیاه استفاده کنید.
 مرحله ششم
حالا با سلیقه و دلخواه خودتان دو عدد سیب را پوست بگیرید و مکعبی و ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کنید، با توجه به ذائقه خودتان می‌توانید دو عدد میخک هم در قابلمه بیاندازید.
 مرحله هفتم
بعد مغز فندق و مغز بادام و به دلخواه خودتان مقداری چوب دارچین را هم به ترکیب مواد اضافه کنید و خوب همه مواد را با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا بپزند.
نکته: برای خوشمزه‌تر شدن آش مقداری مغز گردو هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
 مرحله هشتم
اگر مقدار آب کم بود و هنوز مواد خوب پخته نشده بودند مقداری آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا باز با هم بپزند، بعد مقداری شکر را با توجه به ذائقه خودتان اضافه کنید و هم بزنید.
 مرحله نهم
دوباره بگذارید تا نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم با هم بپزند و در ‌این مدت مدام مخلوط را به هم بزنید، بعد از ‌این که آش به شکل و غلظت حلیم رسید از روی حرارت بردارید. در آخر آش عاشوره را در ظرف مناسب بکشید و با پودر پسته، خلال بادام، خرده‌های گردو و پودر دارچین تزئین و میل کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی