[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۴۳۰
  • دوره جدید

درمـان فـشارخــون با ترکیب ماست و این مـاده غـذایی، روزنامه شیراز نوین

سیر (Allium sativum) سبزی‌ است که از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشارخون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. طرف‌داران این روش درمانی بر این‌ باورند که مصرف سیر به‌عنوان غذا یا مصرف عصاره سیر به‌شکل مکمل‌های غذایی می‌تواند به درمان فشارخون بالا یا جلوگیری از ایجاد فشارخون بالا کمک کند.
به گزارش بهداشت نیوز، ما در این مقاله به موضوع کاهش فشارخون با سیر و نحوه مصرف سیر با این هدف می‌پردازیم.

 کاهش فشارخون با سیر
فشارخون بالا از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از روش‌های اولیه کنترل فشارخون بالا شامل تغییر در رژیم غذایی است. طبق گفته محققان بهداشت اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند فشارخون را به میزان متوسطی کاهش دهد. سیر نقش مهمی در رژیم غذایی و همچنین دارویی تاریخ بشر داشته است و در فهرست فروش برتر ده گیاهان دارویی در بین مردم قرار گرفته است. این گیاه دارویی بیش‌از ۵۰۰۰ سال است که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و گزارشات کمی در مورد عوارض جانبی وجود دارد.
برخی از مطالعات گزارش می‌دهند که این دارو به‌اندازه داروهای استاندارد کاهش فشارخون مؤثر است، حتی با عوارض جانبی بسیار کمتر.
تصور می‌شود که سیر ممکن است تاحدی با تحریک تولید اکسید نیتریک (ترکیبی که نقش کلیدی در گشادشدن رگ‌های خونی شما دارد) به کاهش فشارخون کمک کند. مروری بر چندین کارآزمایی بالینی نشان داده است که سیر باعث کاهش فشارخون سیستولیک و یا دیاستولیک می‌شود و اثر مفیدی در کنترل فشارخون بالا بالا دارد.
خواص کاهش فشارخون سیر با تولید سولفید هیدروژن و محتوای آلیسین آزاد شده از آلیین و آنزیم آلیناز مرتبط است. طبق یک تحقیق جدید، مکمل‌های سیر ممکن است فشارخون را به همان اندازه مؤثر کاهش دهند که برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان فشارخون بالا می‌توانند.
مکمل با فرآورده‌های سیر ممکن است گزینه درمانی جایگزین یا مکمل قابل قبولی برای فشارخون بالا باشد. علاوه‌بر این، کارشناسان معتقدند که خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی سیر نیز ممکن است به توانایی آن در کاهش یا جلوگیری از افزایش فشارخون کمک کند.
سیر دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی طبیعی است. به کاهش کلسترول کمک می‌کند، از سرطان و چندین بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و به‌طور هم‌زمان به‌عنوان رقیق‌کننده خون عمل می‌کند. حتی می‌تواند ورم معده را درمان کند.
سیر حاوی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین است که یکی از مفیدترین داروهای طبیعی فشارخون بالا است. آلیناز آنزیمی است که هنگام خُرد کردن یا جویدن سیر خام آزاد می‌شود. سپس تحت یک سری واکنش‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه آلیسین تشکیل می‌شود. نحوه مصرف سیر برای کاهش فشارخون عبارتست از:

 سیر خام: خوردن سیر تازه و خام یکی از داروهای گیاهی برای کنترل فشارخون بالا است. جویدن سیر خام آلیناز را برای آزادسازی حداکثر آلیسین فعال می‌کند. برای افزایش بهره‌مندی از خواص آن باید سیر طی یک تا دو ساعت پس‌از فعال‌شدن آلیسین مصرف شود. برای کنترل فشارخون می‌توانید این غذا را به‌طور منظم بخورید.

 پودر سیر: گنجاندن سیر در رژیم غذایی روزانه می‌تواند فشارخون شما را کاهش دهد. حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی‌گرم پودر سیر می‌تواند فشارخون را در حدود ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. دوز ۶۰۰ میلی‌گرم پودر سیر حاوی ۳.۶ میلی‌گرم آلیسین و ۹۰۰ میلی‌گرم حاوی ۵.۴ میلی‌گرم آلیسین است.

 سالاد: همچنین می‌توانید ورقه‌های نازک سیر را مستقیماً به سالادهای مورد علاقه خود اضافه کنید. سیر خام خُرد شده نیز گزینه خوبی برای تهیه سالادهای خوشمزه و در عین حال سالم است. این سالاد سیر رنده‌ شده را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و دیگر گیاهان گران‌قیمت برای فشارخون بالا را فراموش کنید.

 ترکیب شیر و سیر: این نوشیدنی به‌عنوان دارو عمل می‌کند و برای سلامت کلی بدن شما نیز مفید است. برای تهیه این نوشیدنی به ده تا دوازده حبه سیر پوست‌کنده و خُرد شده نیاز دارید. حبه‌های سیر را به شیر گرم اضافه کنید. حتی می‌توانید برای نتیجه بهتر یک قاشق غذاخوری عسل به نوشیدنی اضافه کنید.
یکی از درمان‌های خانگی توصیه‌شده برای کنترل فشارخون ترکیب ماست و سیر است. ماست و سیر باعث کاهش میزان چربی تجمع ‌یافته در عروق و مسدود شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه مانع از افزایش فشارخون و همچنین گرفتگی رگ‌ها و حملات قلبی خواهد شد. بالا بودن سطح کلسترول مضر نیز یکی از علل گرفتگی شریان‌ها و افزایش فشارخون است، در این مورد نیز ماست و سیر با تأثیر مثبت در کاهش میزان کلسترل، به کنترل فشارخون کمک می‌کند.
برای تهیه مخلوط ماست و سیر باید سیر له یا
رنده‌شده را با ماست اضافه کرد و برای داشتن طعم بهتر مقداری نعناع به آن افزود. این پیش‌غذا باید برای مدتی با معده خالی میل شود تا خواص تغذیه‌ای آن به‌طور کامل دریافت شود.
فشارخون بالا کنترل‌نشده علاوه‌بر افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب کلیه، از دست دادن بینایی و حتی اختلال حافظه مرتبط شود. مسئله عوارض جانبی بر محبوبیت داروهای طبیعی برای کاهش فشارخون نسبت به داروهای شیمیایی می‌افزاید.
ازطرف‌دیگر با اینکه افزایش مصرف سیر ممکن است به بهبود سلامت و محافظت بدن در برابر فشارخون بالا کمک کند، مکمل‌های سیر نباید جایگزین مراقبت استاندارد فشارخون بالا استفاده شوند. هرچند سیر در مقادیر معمولی موجود در غذا احتمالاً برای اکثر افراد بی‌خطر است، اما مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی متعددی (ازجمله سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال) ایجاد می‌کند. همچنین افراد مبتلا به اختلالات خون‌ریزی و زنان باردار یا شیرده نباید سیر مصرف کنند.
ازآنجایی‌که سیر ممکن است لخته‌شدن خون را کندتر کند، مصرف آن همراه با داروهای رقیق‌کننده خون نیز می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند خون‌ریزی و کبودی را افزایش دهد. اگر قصد کاهش فشارخون با سیر را دارید، حتماً قبل‌از شروع رژیم درمانی خود با پزشک خود مشورت کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

متن نظر

کد امنیتی